Ιδέες για να διακοσμήσετε τέλεια το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Πούπουλα, φτερά... είναι φέτος γιορτινά

Σίγουρα κάπου θα σας έχουν περισσέψει τα φτερά από τότε που το μωρό σας έκανε το αγγελούδι στον παιδικό σταθμό! Προμηθευτείτε μερικά ακόμη φτερά από το εμπόριο και τοποθετήστε τα πάνω στις καρέκλες για να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας.
Αν περισσέψουν κάποια φτερά, μπορείτε να τα περάσετε από το φωτιστικό για ακόμα πιο έντονη ατμόσφαιρα!

Γουνάκια και φλοκάτες

Η ίδια ιδέα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με μπότες αγιοβασιλιάτικες, γεμάτες με μικροδωράκια που θα προσφέρατε στους αγαπημένους καλεσμένους σας.

Τραπεζομάντιλο, σημαντικό αλλά όχι απαραίτητο

Ποιος ακούει την κριτική της παραδοσιακής μαμάς που δεν θα δει το τραπέζι όπως το έχει συνηθίσει! Όπως και να έχει, πάντως, εσείς μείνετε πιστές στο σχέδιό σας. Στρώστε το τραπέζι στο κάτω μέρος και από επάνω συνθέστε την δική σας εναλλακτική ματιά. Πως σας φαίνονται οι σελίδες από εφημερίδες και μυθιστορήματα που έχετε για  ανακύκλωση; 
Κάντε συγκεκριμένες τις θέσεις των καλεσμένων... σίγουρα θα αισθανθούν πιο σημαντικοί!
Δεν χρειάζονται σπουδαίες τεχνικές για αυτό. Γράψτε το όνομα των καλεσμένων σε ένα απλό χαρτάκι επάνω στο πιάτο και συνοδέψτε το με κάτι από την φύση. Θα αρέσει, σίγουρα!

Κουκουνάρι, το θαυματουργό

Το κουκουνάρι είναι της εποχής και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Θα δώσει πολύ όμορφη πινελιά στο τραπέζι.

Το ίδιο ισχύει και για τα ξυλάκια κανέλας!

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το δίπλωμα στις πετσέτες, αλλά και για να τον διαχωρισμό των ονομάτων σε κάθε θέση... σίγουρα θα χαρισουν και υπέροχο άρωμα στον χώρο. 

Εάν βρεθείτε στο εξοχικό...

Ένα πρόβλημα που προκύπτει συνήθως είναι η έλλειψη επίπλων, κυρίως καρέκλες. Πρότασή μας είναι οι κορμοί δέντρων για καθίσματα που θα δώσουν νότα απλότητας, ταυτόχρονα όμως και εντυπωσιασμού.

Μην παραμελήσετε το φαγητό!

Νόστιμο θα είναι σίγουρα... ας γίνει και οπτικά απολαυστικό.
Δώστε σχήμα σε κάτι απλό όπως ένα πλατό τυριών και χρώμα σε ένα γλυκό, όπως είναι η βασιλόπιτα!
Γιατί οι γιορτές είναι πνεύμα χαράς και δημιουργίας για εμάς και για αυτούς που αγαπάμε! Καλή επιτυχία στο εναλλακτικό στρώσιμο τραπεζιού και στις κατασκευές της επιλογής σας, και καλά να περάσετε.

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)