Οι ξένες τηλεοπτικές σειρές του 2015

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Οι τηλεοπτικές σειρές του 2015

Τι υπόσχεται το ψυχαγωγικό καλειδοσκόπιο της μικρής οθόνης για το νέο έτος

Κωμωδίες, μυστήριο, σαπουνόπερες, επιστημονική φαντασία και πολλά άλλα συναντά κανείς στον ανανεωμένο «μπαξέ» της μικρής αμερικανικής οθόνης, μέρος του οποίου θα απολαύσουμε και από τα ελληνικά συνδρομητικά δίκτυα το 2015. Με μερικές από τις ξένες τηλεοπτικές σειρές της νέας σεζόν να έχουν ήδη κάνει το ντεπούτο τους επί της οθόνης, αποτελούν μαζί με αυτές που ήδη έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις του φιλοθεάμωνος κοινού, ένα ψυχαγωγικό καλειδοσκόπιο για όλες τις διαθέσεις.

Ποιες είναι όμως οι νέες τηλεοπτικές παραγωγές που θα διαγωνιστούν στην μάχη της τηλεθέασης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως, η από τηλεοράσεως μυθοπλασία είναι η νέα μεγάλη μόδα και συνάμα δύναμη στον κόσμο του θεάματος;

«Agent Carter» 



Υπό τον τίτλο «Agent Carter» έχει αρχίσει ήδη από τις 6 Ιανουαρίου να προβάλλεται η νέα δραματική - περιπετειώδης σειρά της Marvel. Βασισμένη σε χαρακτήρες του «Captain America», καθώς και της ταινίας μικρού μήκους με τον ίδιο τίτλο, έχει ως κεντρική ηρωίδα την μυστική πράκτορα Πέγκι Κάρτερ, την οποία υποδύεται η Χέιλι Ατγουελ. Η Κάρτερ, ταυτόχρονα με την δουλειά της γραμματέως παλεύει να καθαρίσει το όνομα του Howard Stark, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για προδοσία, με την βοήθεια ενός μπάτλερ Edwin Jarvis. Κι όλα αυτά ενώ προσπαθεί να επιβιώσει ως μια γυναίκα μόνη στην Αμερική του ’40. 

«Empire»



Σε αρκετά διαφορετικό κλίμα, γεμάτο μουσική και μυστήρια, που πρέπει να επιλυθούν, κινείται το «Empire» του Fox, η πρεμιέρα του οποίου έγινε στις 7 Ιανουαρίου – μια ημέρα αργότερα ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα μέσα από συνδρομητικές πλατφρόρμες. Στην «Αυτοκρατορία» παρακολουθούμε την ιστορία του βασιλιά της «hip-hop», Λούσιους Λάιον, από την στιγμή που προσβάλλεται από ανίατη ασθένεια και προσπαθεί να ανακαλύψει τον ικανότερο από τους τρεις γιούς του για αν το χρίσει διάδοχο στην μουσική αυτοκρατορία που έχει δημιουγήσει. Πρωταγωνιστής ο έγχρωμος ηθοποιός και τραγουδιστής Τέρενς Χάουαρντ, τον οποίο θα συναντήσουμε σε μια ακόμη, πολυαναμενόμενη σειρά μυστηρίου της νέας χρονιάς, «Wayward Pines», δίπλα στον Ματ Ντίλον. 

«Togetherness» 



Κάνοντας πρεμιέρα την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στο HBO, το «Togetherness» είναι μια ακόμα οικογενειακή κωμωδία παρεξηγήσεων και τρελών καταστάσεως, από εκείνες που έχουμε συνηθίσει να παράγουν τα αμερικανικά στούντιο. Το σενάριο καθώς και την παραγωγή υπογράφουν οι αδελφοί Ντουπλάς, ένας εκ των οποίων, ο Μαρκ, έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με την Μέλανι Λίνσκι. 

«Man seeking woman» 



Τέσσερις μέρες αργότερα παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα μιας ακόμη κωμικής σειράς, βασισμένης στο βιβλίο «The last girlfriend on Earth» του Σάιμον Ριτς, σεναριογράφου του «Saturday Night Live». Σε αυτό το νέο σίριαλ του FοX παρακολουθούμε τον Καναδό Τζέι Μπαρουσέλ, να κάνει αυτό ακριβώς που μας πληροφορεί ο τίτλος: να αναζητεί τον πραγματικό έρωτα, δοκιμάζοντας σχεδόν τα πάντα. Ραντεβού στα τυφλά διαδέχονται τα one night stands ενώ η ποικιλία διαθέτει μέχρι και ταξίδια μέσα στον χρόνο! 

«12 monkeys»



Στους «Δώδεκα πιθήκους» του Τέρι Γκίλιαμ, σε μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας της τελευταίας εικοσαετίας, είναι βασισμένη η νέα σειρά «12 monkeys», το πρώτο επεισόδιο της οποίας θα παρακολουθήσουμε στο Syfy στις16 Ιανουαρίου. Σε αυτή την εκδοχή, τον κατάδικο, Τζέιμς Κόουλ, που θα ταξιδέψει μέσα στο χρόνο για να σώσει την Γη από τον θανατηφόρο ιό - τον οποίο στην ταινία είχε ερμηνεύσει ο Μπρους Γουίλις - θα υποδυθεί ο Ααρον Στάνφορντ, ο μεταλλαγμένος Πάιρο στο «Χ2» και στο «X-Men: Η τελική αναμέτρηση». 

«Backstrom»



Βασισμένο σε μυθιστόρημα του διάσημου σουηδού εγκληματολόγου - συγγραφέα, Λέιφ Πέρσον, είναι και το «Backstorm», το οποίο θα απολαύσουμε στις 22 Ιανουαρίου στο Fox. Η σειρά επικεντρώνεται στις περιπέτειες του λαίμαργου, προσβλητικού και οξύθυμου ντετέκτιβ, Εβερετ Μπάκστρομ, τον οποίο υποδύεται ο Ρέιν Γουίσον, διεθνώς γνωστός για τον ρόλο του στο σίριαλ «The office». Σε όλα τα επεισόδια ο Εβερετ εκτός από το να αποτελεί το μέλος μιας ομάδας εκκεντρικών εγκληματολόγων, βρίσκεται και σε μια διαρκή πάλη με τις αυτοκαταστροφικές του τάσεις…κάπως έτσι η κωμωδία αναμειγνύεται με το δράμα και το αποτέλεσμα θα κριθεί επί της οθόνης.

«Fortitude»



Μυστηρίων συνέχεια υπόσχεται να μας προσφέρει και το Fortitude, με πρεμιέρα στις 29 Ιανουαρίου στο Sky Atlantic στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ένας από τους διασημότερους δευτεραγωνιστές του Χόλιγουντ, ο Στάνλεϊ Τούτσι. Στην ουσία πρόκειται για ένα δράμα βρετανικής παραγωγής, με γυρίσματα σε Αγγλία και Ισλανδία, που ξεκινώντας με τη δολοφονία ενός διαπρεπούς επιστήμονα σε μια μικρή αρκτική πόλη, εξελίσσεται σε ένα ανθρωποκυνηγητό με πολλές ανατροπές και μεγάλη αγωνία. 

«Allegiance» 



Δια μυστηρίου και περιπέτειας μεταφέρεται στην μικρή οθόνη για μια ακόμα φορά το αγαπημένο, έως και κλισέ, θέμα των αμερικανικών παραγωγών που θέλει τους καλούς αμερικανούς να αντιμάχονται τους κακούς που τους εχθρεύονται και προσπαθούν να τους σαμποτάρουν. Το όνομα της νέας αυτής σειράς «Allegiance» και η πρεμιέρα της στις 5 Φεβρουαρίου από το NBC. Αυτή τη φορά, δε, οι δραματικές ανατροπές θα διαδραματιστούν στους κόλπους της αγίας αμερικανικής οικογένειας, αφού ο πρωταγωνιστής, ένας αναλυτής της CIA, θα ανακαλύψει πως οι γονείς του είναι κατάσκοποι της Ρωσίας... 

«Better call Saul»



Μια από τις πολυπόθητες πρεμιέρες της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου. Ο βαθύτατα διεφθαρμένος δικηγόρος Σαούλ Γκούντμαν, του Γουόλτερ Γουάιτ που γνωρίσαμε στο αριστουργηματικό «Breaking Βad», επιστρέφει ως απόλυτος πρωταγωνιστής του «Better call Saul». Η νέα σειρά του AΒC διαδραματίζεται στην προ «Breaking bad» εποχή και αναφέρεται στις υποθέσεις που έκαναν το όνομα του Σαούλ γνωστό σε όλον τον υπόκοσμο του αμερικανικού Νότου. Ο Μπομπ Οντενκικρ κατοχυρώνεται πλέον στο ρόλο του αδίστακτου, και συνάμα συμπαθή αντιήρωα. Μαζί του στη μικρή οθόνη θα παρελάσουν διάφοροι ηθοποιοί που είχαμε γνωρίσει την εποχή που ο Σαούλ καθάριζε τις βρωμοδουλειές του Γουάιτ. 

«The slap»… volume 2!



Γεννημένος το 1965 στη Μελβούρνη, όπου και ζει ως σήμερα, παιδί ελλήνων μεταναστών, ο Χρήστος Τσιόλκας καθιερώθηκε στο διεθνές αναγνωστικό κοινό, κυρίως με το βιβλίο του «Το χαστούκι» (2008). Το κεντρικό θέμα του βιβλίου, που διαγωνίστηκε για το βραβείο Booker, είναι αυτό που μαρτυρά ο τίτλος : ένα χαστούκι δίνεται από κάποιον ενήλικα σε ένα κακομαθημένο παιδί, που δεν είναι δικό του, την ώρα που τα μέλη μιας πολυπολιτισμικής οικογένειας με κυρίαρχο το ελληνικό στοιχείο, κάνουν μπάρμπεκιου στον κήπο με την παρέα τους. Το χαστούκι πέφτει και οι μέχρι πρότεινος άσπονδοι φίλοι γίνονται εχθροί εξαιτίας του. Το καυστικό βιβλίο, μέσα από το οποίο ο συγγραφέας αποδομεί εντέχνως τη σύγχρονη οικογένεια, και το οποίο είχαμε παρακολουθήσει ως σειρά της αυστραλιανής τηλεόρασης γυρίζεται εκ νέου με διαφορετικό βεβαίως καστ, από το αμερικανικό NBC. Πρωταγωνιστές του ριμέικ the Slap, ο Πίτερ Σάρσγκαρντ και η Ούμα Θέρμαν, η οποία στην ουσια αντικατέστησε την Μέρι Λουίζ Πάρκερ, λόγω πνευμονίας κατά την διάρκεια των γυρισμάτων η οποία δεν της επέτρεψε να εργαστεί. 

«The odd couple»



Το αταίριαστο ζευγάρι, εμπνευσμένο από το χαριτωμένο θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον, που παρακολουθήσαμε και στην μεγάλη οθόνη με τους Τζακ Λέμον και Γουόλτερ Ματάου αλλά και εν έτει 1970-1975 και 1982-1983 στη μικρή οθόνη, αναβιώνει ξανά από το SBC. Στην πρεμιέρα του παράξενου ζευγαριού, που θα παρακολουθήσουμε στις 19 Φεβρουαρίου, θα δούμε τους Μάθιου Πέρι και Τόμας Λένον, να προσπαθούν να συμβιώσουν παρά τις τεράστιες διαφορές του…

«Wayward Pines»



Τον Ματ Ντίλον ως πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών θα απολαύσουμε και στη νέα σειρά του Fox «Wayward Pines», το σενάριο της οποίας βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μπλέικ Κράουτς «Pines» ενώ την παραγωγή της υπογράφει, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της «6ης αίσθησης», του «Άφθαρτου» και του «Σκοτεινού χωριού», Νάιτ Σιάμαλαν. Όταν ο μυστικός πράκτορας καταφθάνει στο Wayward Pines, μια μικρή και μυστηριώδη πόλη του Αϊνταχο, για να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό δύο συναδέλφων του που αγνοούνται, δεν αργεί να καταλάβει πως από κυνηγός μετατρέπεται σε κυνηγημένος… Συνοδοιπόροι στον αγώνα για την επιβίωση θα βρεθούν σε διάφορους ρόλους ο Τέρενς Χάουαρντ, η Κάρλα Γκουτζίνο, ο Τόμπι Τζόουνς και πολλοί άλλοι. Επί της οθόνης στις 14 Μαϊου.

«The Royals»



Τα άπλυτα των εστεμμένων υπόσχεται να βγάλει στη φόρα η νέα τηλεοπτική σειρά «The Royals» του αμερικανικού «E!». Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και ίσως και αντιδράσεων, το σενάριο της νέας σαπουνόπερας που υπόσχεται να φωτίσει τα μυστικά της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, έχει προσδιοριστεί ως καθαρή μυθοπλασία. Την πρεμιέρα της σειράς που υπόσχεται να προβάλλει σκάνδαλα, ίντριγκες και δολοπλοκίες των μελών της βασιλικής οικογένειας, σε συνδυασμό με το δίπτυχο sex & drugs, άνευ rock & roll, θα παρακολουθήσουμε στις 15 Μαρτίου. Στο ρόλο της Βασίλισσας Ελένα θα δούμε την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ ενώ τον βασιλιά Σάιμον θα ενσαρκώσει ο Βίνσεντ Ρέγκαν.

«The last man on Earth»



Εν έτει 2022, ο Γουίλ Φόρτε θα είναι αυτό ακριβώς που μας πληροφορεί ο τίτλος της νέας κωμωδίας του Fox, ο τελευταίος άνθρωπος πάνω στη γη. Η μεγάλη υπόσχεση όμως της νέας σειράς είναι πως πρόκειται να αντιμετωπίσει το τραγικό και συνάμα τρομακτικό θέμα, του να είναι κανείς ο τελευταίος επιζών στον πλανήτη γη, με χιούμορ. Το μόνο που μένει να δούμε την 1η Μαρτίου είναι πως θα αντιμετωπίσει το κοινό το one - man – show στη μικρή οθόνη, αφού παρόλο που στα flash back της ζωής του συμμετέχουν κι άλλοι ηθοποιοί, το κύριο βάρος, πέφτει στους ώμους του Φόρτε, προβάλλοντας στην ουσία ένα σίριαλ μονόλογο… 

«CSI» και ξερό ψωμί



Μετά τα «CSI: Las Vegas», «CSI: Miami» και «CSI: New York» ήρθε και η ώρα του «CSI: Cyber». Η πρωταγωνίστρια του Las Vegas, Πατρίσια Αρκέτ, αναβαθμίζεται και στις νέες περιπέτειες που θα ξεκινήσουν στις 4 Μαρτίου, πλαισιώνεται από τους Πίτερ Μακ Νίκολ και Τζέιμς βαν ντερ Μπικ …

«Weird Loners» 

Τέσσερις νέοι άνθρωποι που φοβούνται να ερωτευθούν και να κάνουν σχέση αναγκάζονται να συγκατοικήσουν. Στους «Weird Loners» του Fox, που θα κάνουν πρεμιέρα στις 31 Μαρτίου, η φιλία γίνεται το λιμάνι μέσα στο οποίο βρίσκουν απάγκιο-παρηγοριά οι «σπασμένες» καρδιές. Με την Μπέκι Νιούτον («Ungly Betty», «Love bites», «How I met your mother») και τον Ζακάρι Νάιτον («Happy Endings»). 

Περισσότερα θέματα για την τηλεόραση εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)