Τότε και τώρα: Φωτογραφίες ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τότε & Τώρα – Φωτογραφίες ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου

Για να «αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών προκλήσεων της πόλης του Detroit», οι τύποι στο Detroiturbex αποφάσισαν να πουν την ιστορία ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου (Τεχνικό Λύκειο Lewis Cass) με την βοήθεια παλιών και νέων φωτογραφιών. Αρχικά, φωτογράφησαν κάθε δωμάτιο σε αυτό το παλιό σχολείο του Detroit, το οποίο εγκαταλείφθηκε μετά από μια πυρκαγιά το 2007. Στη συνέχεια, πρόσθεσαν φωτογραφίες γεμάτες ζωή από το παρελθόν του.

Αυτές οι λυπηρές εικόνες αποτελούν έναν καθρέφτη του σημερινού Detroit. Η πόλη έχει υποστεί τεράστιες αυξήσεις του πληθυσμού ακολουθούμενες από τεράστιες πτώσεις. Σήμερα, το Detroit, είναι σχεδιασμένο να φιλοξενεί 2 εκατομμύρια κατοίκους. Ωστόσο, λιγότερο από το 1/3, περίπου 700.000 κάτοικοι, παραμένουν στην πόλη. Οι υποδομές, που χτίστηκαν την εποχή της άνθησης του, στέκονται εγκαταλελειμμένες, αποτελώντας έναν εύκολο στόχο για τους εμπρηστές.
Η πόλη έχει την ανάγκη μιας αλλαγής και τέτοια έργα σίγουρα την φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό. 
then-and-now-abandoned-school-in-detroit-1then-and-now-abandoned-school-in-detroit-2then-and-now-abandoned-school-in-detroit-3then-and-now-abandoned-school-in-detroit-4then-and-now-abandoned-school-in-detroit-5then-and-now-abandoned-school-in-detroit-6then-and-now-abandoned-school-in-detroit-8then-and-now-abandoned-school-in-detroit-9then-and-now-abandoned-school-in-detroit-10then-and-now-abandoned-school-in-detroit-11then-and-now-abandoned-school-in-detroit-12then-and-now-abandoned-school-in-detroit-13then-and-now-abandoned-school-in-detroit-14then-and-now-abandoned-school-in-detroit-15then-and-now-abandoned-school-in-detroit-17then-and-now-abandoned-school-in-detroit-20then-and-now-abandoned-school-in-detroit-21then-and-now-abandoned-school-in-detroit-22then-and-now-abandoned-school-in-detroit-23then-and-now-abandoned-school-in-detroit-24
Περισσότερα θέματα για σχολεία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)