Επιστήμης των Υλικών Πάτρα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΠΑΤΡΑ

Πρόκειται για ένα νεοσύστατο τμήμα. Το τμήμα έχει θέσει στόχο του τόσο τη θεωρητική όσο και την εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα, προκειμένου οι απόφοιτοι του τμήματος να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους καταστήσουν ικανούς, είτε για να απασχοληθούν με την έρευνα, είτε για να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στη σύγχρονη τεχνολογική πραγματικότητα.
Πεδίο ενασχόλησης των επιστημόνων του τμήματος θα είναι οι εφαρμογές της επιστήμης των υλικών στην τεχνολογία και τη βιοιατρική, στο σχεδιασμό, την παραγωγή και το φυσικοχημικό έλεγχο των υλικών, στη διδασκαλία και την έρευνα στην Επιστήμη και την Τεχνολογία των προηγμένων υλικών.
Η έρευνα στους τομείς των μοριακών υλικών, των βιο-υλικών και των μικρο-και νανο- φασικών υλικών είναι ένα επιπλέον γνωστικό πεδίο, με το όποιο θα ασχοληθεί το τμήμα Επιστήμης των Υλικών.

Προγράμματα Σπουδών
ΣΠΟΥΔΕΣ: Η ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης είναι 8 εξάμηνα. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και εργαστηριακή εξάσκηση των φοιτητών.
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Οι πτυχιούχοι έχουν ως κύρια ενασχόληση τη μελέτη, το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την παραγωγή, την υποστήριξη, τον έλεγχο και την έρευνα νέων ή και προηγμένων υλικών και κατασκευών και τις τεχνολογίες ελέγχου ποιότητας ασφάλειας και καλής χρήσης των υλικών και κατασκευών.
Μπορούν να απασχολούνται σε πλήθος επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα στους τομείς των πολυμερών, των κεραμικών, των γυαλιών, των ηλεκτρονικών, των κολλοειδών (χρώματα, φάρμακα), των μετάλλων και των βιοϋλικών. Ακόμη μπορούν να εκπονούν μελέτες συναφείς με το αντικείμενό τους.

Περισσότερα θέματα για πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)