ΧΑΛΚΙΔΑ |
Τα Τμήματα Ηλεκτρολογίας Τ.Ε.Ι. εκπαιδεύουν Τεχνολόγους Ηλεκτρολόγους, που ασχολούνται με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ορισμένης δαπάνης (μελέτες, επιβλέψεις, κατασκευές ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ορισμένης δαπάνης, συντήρηση, έλεγχο ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων πάσης φύσεως) και με σχέδια κατασκευών βιομηχανικών αυτοματισμών.
Η Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ. ιδρύθηκε το 1966 και ανήκει στην Τριτοβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ). Σκοπό έχει την κατάρτιση εκπαιδευτικών για την ΤΕΕ στους τομείς: Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Πολιτικών Έργων, που αποτελούν και τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Η διάρκεια σπουδών είναι επτά (7) Εξάμηνα. Οι βασικές σπουδές διαρκούν έξι (6) Εξάμηνα. Οι σπουδαστές του τελευταίου Εξαμήνου είναι υποχρεωμένοι να εκπονήσουν μία Πτυχιακή Εργασία με θέμα σχετικό με την παραγωγή και τις υπηρεσίες. Οι σπουδαστές μετά το τελευταίο Εξάμηνο είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση διάρκειας ενός (1) Εξαμήνου στον Δημόσιο Τομέα ή στον Ιδιωτικό Τομέα ή σε Τεχνολογικά Ιδρύματα ή σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Αγορά Εργασίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε Υπηρεσίες Υπουργείων (ΠΕΧΩΔΕ, Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας κ.ά.), σε Δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις: Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ι.Κ.Α., στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη Δευτεροβάθμια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση ως καθηγητές, αφού προηγουμένως αποκτήσουν το πτυχίο της ΣΕΛΕΤΕ και δώσουν εξετάσεις από το έτος 2002.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε Τεχνικά γραφεία, σε εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας ηλεκτρολογικού υλικού, βιοτεχνίες, βιομηχανίες κ.ά.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν να αναλαμβάνουν μελέτες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων Δημόσιων και Ιδιωτικών επιχειρήσεων. Η φοίτηση στα Τμήματα της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ. διαρκεί οχτώ (8) εξάμηνα.
Το πτυχίο της προσφέρει δύο δυνατότητες στον κάτοχό του:
α. να επιτύχει το διορισμό του στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά από εξετάσεις και
β. να αναζητήσει απασχόληση είτε στον Ιδιωτικό ή το Δημόσιο τομέα είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, όπως οι πτυχιούχοι των αντίστοιχων σχολών των Τ.Ε.Ι. Συνδυάζει δηλαδή τα πλεονεκτήματα και του πτυχίου των Τ.Ε.Ι. και της ΠΑ.ΤΕ.Σ. με το πτυχίο της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.
Περισσότερα θέματα για πανεπιστήμια εδώ.