Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Το γνωστικό αντικείμενο της Γραφίστικης είναι η θεωρία, η πρακτική, η έρευνα και η ανάλυση θεμάτων επικοινωνίας, με σκοπό την εφαρμογή πρωτότυπων σχεδιαστικών λύσεων και ιδεών, στο χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών. Σκοπός του προγράμματος σπουδών είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών του τμήματος, ώστε ξεκινώντας από τη σύλληψη μιας ιδέας, την ανάλυση, την επεξεργασία, την ανασύνθεση της, να καταλήγουν στην εφαρμογή της, χρησιμοποιώντας όλες τις παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους επίλυσης σχεδιαστικών θεμάτων επικοινωνίας.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές στο τμήμα Γραφίστικης διαρκούν, με βάση το τυπικό πρόγραμμα σπουδών, οκτώ (8) εξάμηνα, στα πλαίσια των οποίων προβλέπονται επτά (7) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής διδασκαλίας στους χώρους του Τμήματος και ένα (1) εξάμηνο πρακτικής άσκησης σε παραγωγικούς φορείς του Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα. Επιπρόσθετα, οι σπουδαστές του Τμήματος υποχρεούνται να εκπονήσουν πτυχιακή εργασία για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, η οποία οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου Γραφιστικής.
Οι σπουδές οργανώνονται με βάση τρεις κύριες Ομάδες μαθημάτων (Ο.Μ.):
1. Ομάδα μαθημάτων Γραφιστικής
2. Ομάδα μαθημάτων Εικαστικής Παιδείας
3. Ομάδα μαθημάτων Παραστατικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Αγορά Εργασίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι απόφοιτοι του Τμήματος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ώστε μετά την αποφοίτηση τους να μπορούν να απασχοληθούν, ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες και καλλιτέχνες, με τα εξής αντικείμενα:
1. Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας και εφαρμογές της όπως σήμα, λογότυπο, επιστολόχαρτο, κ.α.
2. Γραφιστική προώθησης προϊόντων και ιδεών όπως καταχωρήσεις πε­ριοδικού, ημερήσιου τύπου και Internet, αφίσα κ.α.
3. Σχεδιασμός, οργάνωση και επιμέλεια εντύπου, όπως περιοδικό, εφημερίδα, ενημερωτικό έντυπο, κ.α.
4. Σχεδιασμός εικονογράφηση και επιμέλεια βιβλίου.
5 Γραφιστική πολυμέσων όπως γραφιστική κινηματογράφο, κινούμενο σχέδιο, τηλεόραση, εικονοσκόπιο, τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο, σχεδιασμός ιστοσελίδας στο Internet κ.α.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: στο Υπουργείο Πολιτισμού (υπηρεσίες εκθέσεων, προβολών, εκδόσεων κ.λπ.), σε Δημόσιους Οργανισμούς και Επιχειρήσεις (ΕΟΤ, ΕΟΜΜΕΧ κ.ά.).
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε εκδοτικούς οίκους, εργαστήρια εκτυπώσεων και γραφικών τεχνών, διαφημιστικές εταιρείες, τεχνικά γραφεία.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν να ιδρύσουν δικό τους ατελιέ.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Γραφίστας WEB




Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)