Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκη - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σκοπός: Το Τμήμα εκπαιδεύει επιστήμονες στην προληπτική και θεραπευτική αγωγή και αποκατάσταση των δοντιών, των ιστών που τα περιβάλλουν, ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας και του στοματογναθικού συστήματος του ανθρώπου.

Προγράμματα Σπουδών
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 10 εξάμηνα
Το Τμήμα Οδοντιατρικής περιλαμβάνει τους εξής τομείς:
1. Τομέας Παθολογίας και Χειρουργικής Στόματος
2.Τομέας Προσθετικής
3.Τομέας Ορθοδοντικής και Περιοδοντολογίας και Χειρουργικής Στόματος. 4.Τομέας Παθολογίας και Θεραπευτικής των Οδοντικών Ιστών
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Οι σπουδαστές, μετά την παρακολούθηση του άτυπου μεταπτυχιακού προγράμματος του Εργαστηρίου, μπορούν, με αίτηση προς τον Τομέα, να αρχίσουν εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία και τις σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Οδοντιατρικής
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
Παν/μιο Αθήνας
1. Κοινωνικής Οδοντιατρικής
2. Βιολογίας Στόματος
3. Οδοντιαρικών Βιοϋλικών
4. Παθολογίας Στόματος
Παν/μιο Θεσσαλονίκης
1. Ορθοδοντική

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Μετά την αποφοίτηση και την απόκτηση πτυχίου ο Οδοντίατρος για να ασκήσει το επάγγελμά του πρέπει να λάβει άδεια από το Υπ. Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η πλειοψηφία των οδοντιάτρων ανοίγουν δικό τους ιατρείο και απασχολούνται ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Μπορούν, επίσης να απασχοληθούν ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιδιωτικές κλινικές κ.ά.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων οδοντιάτρων παρουσιάζει σήμερα αρκετές δυσκολίες κυρίως λόγω του επαγγελματικού πληθωρισμού κι επομένως κορεσμού που παρατηρείται. Η επίσημη ανεργία στο χώρο της οδοντιατρικής ανέρχεται στο 10%. Το ποσοστό όμως αυτό αυξάνεται συνεχώς και είναι πολύ μεγαλύτερο αν συνυπολογισθούν και οι υποαπασχολούμενοι οδοντίατροι.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Περιοδοντολόγοι






Περισσότερα θέματα για τα Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)