Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ΤΕ ΤΕΙ Κρήτης - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΧΑΝΙΑ

Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος καλύπτει, σε πρώτη φάση, την εφαρμογή της Επιστήμης της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής σε τομείς που σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη των συστημάτων διαχείρισης των Ήπιων Μορφών Ενέργειας του Περιβάλλοντος, των Υδάτινων Πόρων και του Αγροτικού Περιβάλλοντος.

Η διάρκεια των σπουδών στο Τμήμα είναι συνολικά 8 εξάμηνα. Σε όλα τα εξάμηνα, πλην του τελευταίου, οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, ασκήσεις πεδίου, σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φωτοβολταϊκά – αιολικά πάρκα, σε εργαστήρια μετεωρολογικών, περιβαλλοντικών και γεωτεχνολογικών μετρήσεων, σε εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών και σύγχρονα αυτοματοποιημένα θερμοκήπια.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι απόφοιτοι του Τμήματος θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν, να μεταποιούν, να ελέγχουν και να επισκευάζουν τα τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στη διαχείριση των Φυσικών Πόρων και θα είναι σε θέση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες μελετητές - κατασκευαστές - συντηρητές των συστημάτων αυτών ή ως εξειδικευμένοι τεχνολόγοι μηχανικοί.






Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)