Ευελπίδων (ΣΣΕ) Σώματα Αθήνα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ


Η Αποστολή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων είναι να παρέχει στο Στρατό Ξηράς τους Μονίμους Αξιωματικούς των Όπλων και των Σωμάτων. Για την εκπλήρωση της αποστολής αυτής, η Σχολή εκπαιδεύει και διαπαιδαγωγεί τους Ευέλπιδες σε τρόπον ώστε:
- Να διευρύνει τις γενικές γνώσεις τους παρέχοντας την απαιτούμενη Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση εκ του κύκλου των μαθημάτων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. - Να παρέχει την απαιτούμενη γενική Στρατιωτική Εκπαίδευση ώστε οι εξερχόμενοι αξιωματικοί να έχουν τη δυνατότητα, σε πρώτη φάση, να παρακολουθήσουν και να αφομοιώσουν την Ειδική Εκπαίδευση του Όπλου ή Σώματος στο οποίο θα καταταγούν και, αργότερα, την Ανωτέρα Στρατιωτική Εκπαίδευση.
- Να καλλιεργήσει και να αναπτύξει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή ώστε οι νέοι Αξιωματικοί να έχουν αποκτήσει σε υψηλό βαθμό τα απαραίτητα προσόντα για να καταστούν άριστοι ηγήτορες, υπέροχου χαρακτήρα, εξαίρετων γνώσεων και υψηλού βαθμού σωματικής και ψυχικής αντοχής.
ΤΟΜΕΙΣ:
-Όπλα
-Σώματα
Η ΣΣΕ είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του κράτους και η φοίτηση διαρκεί 4 έτη. Οι Ευέλπιδες από την αρχή των σπουδών τους κατανέμονται σε μια από τις δύο ειδικότητες της σχολής (Όπλα ή Σώματα), αλλά το πρόγραμμα σπουδών είναι κοινό και για τις δύο ειδικότητες, για τα τρία πρώτα έτη σπουδών. Κατά το τέταρτο έτος, η ειδικότητα Σωμάτων διδάσκεται επιπλέον 4 μαθήματα (Χημεία Τροφίμων, Οργάνωση Επιχειρήσεων Εργοστασίων, Οικονομικά Μαθηματικά- Στατιστική και Εργατικό Δίκαιο). Μετά από 4 χρόνια χρόνια σπουδών οι Ευέλπιδες αποφοιτούν ονομαζόμενοι Ανθυπολοχαγοί Όπλων και Σωμάτων.
Η συνολική εκπαίδευση των Ευελπίδων χωρίζεται σε τρεις κύριους τομείς:
Α. Ακαδημαϊκή εκπαίδευση
Β. Εφαρμοσμένη Στρατιωτική εκπαίδευση
Γ. Σωματική Αγωγή - Αθλητισμός.
Μετά την αποφοίτησή τους από τη σχολή ο Ευέλπις ονομάζεται Ανθυπολοχαγός και σταδιοδρομεί ως μόνιμος αξιωματικός του Στρατού, έχοντας υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα 12 χρόνια.
Η βαθμολογική εξέλιξή του ως αξιωματικού ακολουθεί την εξής χρονολογική πορεία:
* Ανθυπολοχαγός : 3 έτη
* Υπολοχαγός : 4 έτη
* Λοχαγός: 5 έτη
* Ταγματάρχης: 4 έτη
* Αντισυνταγματάρχης : 5 έτη
* Συνταγματάρχης: 3 έτη
* Ταξίαρχος: 2 έτη 
* Υποστράτηγος: 2 έτη
* Αντιστράτηγος: Αναλόγως των αναγκών της υπηρεσίας
*Στρατηγός: Αναλόγως των αναγκών της υπηρεσίας
Επίσης ο Ευέλπις έχει τη δυνατότητα περαιτέρω εκπαίδευσης σε Σχολές του εσωτερικού και του εξωτερικού, προκειμένου να ασκηθεί στη χρήση των όπλων και των συστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας. Εάν το επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του σε άλλο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Οι αξιωματικοί υπηρετούν κατά μέσο όρο τρία χρόνια σε κάθε Φρουρά σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αλλά τους δίνονται ευκαιρίες για τοποθετήσεις σε θέσεις Πρεσβείων, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, κτλ.





Περισσότερα θέματα για πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)