Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας (Φιλοσοφία) Κύπρος - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΥΠΡΟΣ

Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να καταρτίσει επιστημονικά τους φοιτητές στη μελέτη και τη διδασκαλία της κλασικής αρχαιότητας, ελληνικής και ρωμαϊκής, καθώς και της φιλοσοφικής σκέψης. H ερευνητική δραστηριότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού του Tμήματος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τομέων της Aρχαίας Eλληνικής και Λατινικής Φιλολογίας, της Φιλοσοφίας και της Iστορικής Γλωσσολογίας. Eνδεικτικά αναφέρουμε τη Mνήμη και τις λειτουργίες της στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, το έργο του Θουκυδίδη, τους Λατίνους Γραμματικούς, τους Προσωκρατικούς φιλοσόφους, την πολιτική φιλοσοφία του Aριστοτέλη, τη Bιοηθική, τη γλωσσολογική έρευνα θεμάτων της Eλληνικής. Mέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού συνεργάζονται με διακεκριμένα Πανεπιστήμια και Eρευνητικά Iδρύματα πολλών ευρωπαϊκών χωρών και συμμετέχουν μέσω του προγράμματος Erasmus/Socrates σε ακαδημαϊκές ανταλλαγές με αξιόλογα πανεπιστήμια. Tο Tμήμα διοργάνωσε διεθνή συνέδρια και ημερίδες, με κορυφαίο γεγονός το Διεθνές Συνέδριο για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Aδαμάντιου Kοραή.

Σε όλα τα Τμήματα προβλέπεται διάρκεια τουλάχιστον 8 εξαμήνων. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σε όλα τα εξάμηνα. Τα δύο Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το Τμήμα οδηγούν σε δύο διαφορετικά πτυχία: • Πτυχίο Κλασσικών Σπουδών και • Πτυχίο Φιλοσοφίας. Μεταπτυχιακά: • Κλασικές Σπουδές Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Τμήματα του Πανεπιστημίου της Κύπρου η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία σ΄ αυτά γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, όμως λόγω χρήσης και ξένης βιβλιογραφίας οι εισαγόμενοι διευκολύνονται στις σπουδές τους, αν γνωρίζουν πολύ καλά μια από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 
Για τους αποφοίτους των Τμημάτων ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες με αυτές των πτυχιούχων των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής. Γενικά οι θεωρητικές σπουδές που προσφέρουν τα τμήματα Φιλοσοφίας, έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σαν το καλύτερο υπόβαθρο σπουδών για διοίκηση ανθρώπινων πόρων με την κατοχή βέβαια ανάλογου μεταπτυχιακού. Μπορούν να απασχοληθούν: • στη Μέση Εκπαίδευση, • σε πολιτιστικά ιδρύματα και οργανισμούς, • στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κ.λπ..







Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)