Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΛΗΞΟΥΡΙ

Αντικείμενο σπουδών του Τμήματος είναι η τεχνολογική αλλά και η μουσική εκπαίδευση των σπουδαστών, στη βάση της μελέτης των τεχνικών κατασκευής και συντήρησης των μουσικών οργάνων με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά και των τεχνικών ηχοληψίας και ηλεκτρονικής διαχείρισης του ήχου. Η κατάρτιση θα είναι τόσο πρακτική όσο και θεωρητική.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές, οι οποίες διαρκούν οκτώ εξάμηνα, περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία εργαστηριακές και φροντιστηριακές ασκήσεις, σεμινάρια. Το τελευταίο εξάμηνο περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα και την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι απόφοιτοι του τμήματος θα μπορούν να απορροφηθούν ως εκπαιδευτικοί από τμήματα της ειδικότητάς τους σε ιδρύματα μουσικά (Μουσικά Γυμνάσια - Λύκεια, Ωδεία κ.λπ.), από ιδιωτικές σχολές ηχοληψίας και από οποιονδήποτε φορέα που οργανώνει σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων στους ανάλογους τομείς.
Επίσης από εταιρείες κατασκευής και συντήρησης μουσικών οργάνων, από εταιρείες πώλησης μουσικών οργάνων, από εταιρείες και οργανισμούς παραγωγής οργάνων, από εταιρείες και οργανισμούς παραγωγής εκδηλώσεων (μουσικών και άλλων), από studio ηχογράφησης, από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και από θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές.
Τέλος, οι απόφοιτοι θα μπορούν να εξασκούν το επάγγελμα του συντηρητή - κατασκευαστή οργάνων, χορδιστή - συντηρητή πιάνων, ηχολήπτη και τεχνικού ηχογράφησης, παραγωγού πολυμέσων κ.λπ.




Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)