Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σκοπός του ΤΕΙ Διατροφής είναι η κατάρτιση ειδικών Τεχνολόγων που ασχολούνται με την παραγωγή, συντήρηση και κατανάλωση των τροφίμων και γενικά με τη διαιτητική του ανθρώπου κάτω από φυσιολογικές, κλινικές και ειδικές συνθήκες.
ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Η διάρκεια σπουδών στο Τμήμα Διατροφής του ΤΕΙ-Θεσσαλονίκης είναι οκτώ (8) εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια των επτά (7) πρώτων εξαμήνων οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, φροντιστήρια, σεμινάρια, επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και εκπόνηση εργασιών με έμφαση στη μελέτη συγκεκριμένων περιπτώσεων.
Στο τελευταίο (8ο) εξάμηνο σπουδών πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση στο επάγγελμα σε χώρους σχετικούς με το αντικείμενο σπουδών όπως υπηρεσίες, ιδρύματα ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την εφαρμογή των γνώσεων που αποκτήθηκαν στα προηγούμενα εξάμηνα, την παροχή δυνατότητας ανάπτυξης πρωτοβουλιών και τη δυνατότητα ανάπτυξης ικανοτήτων επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων στα πλαίσια ομαδικής εργασίας.
Επίσης, στο ίδιο εξάμηνο εκπονείται η Πτυχιακή Εργασία, που δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να αποκτήσει την εμπειρία μελέτης σε βάθος ενός θέματος σχετικού με την ειδικότητα των σπουδών, με πειραματική ή με συνθετική εργασία και με κατάλληλη κριτική ανασκόπηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας.
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου, σε παιδικούς σταθμούς, κατασκηνώσεις, φοιτητικές και μαθητικές εστίες, σε νοσοκομεία, σε οίκους ευγηρίας, Κ.Α.Π.Η., ορφανοτροφεία, καταστήματα σωφρονισμού, φυλακές και γενικά σε ιδρύματα και οργανισμούς μαζικής σίτισης.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, σε βιομηχανίες τροφίμων, παιδικών τροφών και σκευασμάτων διαίτης, σε κέντρα αδυνατίσματος κ.ά.

Περισσότερα θέματα για τα Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)