Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΣΕΡΡΕΣ

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών διαχωρίζεται στις παρακάτω δυο κατευθύνσεις: Ι. Ενεργειακών Μηχανολόγων Μηχανικών
ΙΙ. Κατασκευαστών Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Ο σκοπός του Τμήματος διαμορφώνεται ανάλογα με τις παραπάνω κατευθύνσεις. Οι σκοποί και τα Προγράμματα Σπουδών δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως. Τα Τμήματα Μηχανολογίας των Τ.Ε.Ι. καταρτίζουν Τεχνολόγους Μηχανικούς που ασχολούνται με τη μελέτη, το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και την επίβλεψη του μηχανολογικού εξοπλισμού μιας Δημόσιας ή Ιδιωτικής επιχείρησης.
Η Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ. ιδρύθηκε το 1966 και ανήκει στην Τριτοβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ). Σκοπό έχει την κατάρτιση εκπαιδευτικών για την ΤΕΕ στους τομείς: Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Πολιτικών Έργων, που αποτελούν και τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής.

Προγράμματα Σπουδών
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: Με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών στα δυο πρώτα έτη σπουδών εκπονούνται κοινά μαθήματα και στις τρεις κατευθύνσεις.
Στα επόμενα δύο έτη τα μαθήματα χωρίζονται στις κατευθύνσεις:
Ι. Ενεργειακών Μηχανολόγων Μηχανικών
ΙΙ. Κατασκευαστών Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Τα Προγράμματα Σπουδών δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως και πρόκειται να είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω κατευθύνσεων

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε τεχνικές Υπηρεσίες Υπουργείων (Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας κ.ά.), Οργανισμών, Νομαρχιών, Δήμων και Κοινοτήτων κ.ά. Στη Β/θμια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση ως καθηγητές, αφού προηγουμένως αποκτήσουν το πτυχίο της ΣΕΛΕΤΕ και δώσουν εξετάσεις από το έτος 2002.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε Τεχνικά Γραφεία μελετών Μηχανολογικών εγκαταστάσεων, σε Τεχνικές Εταιρείες κατασκευών, σε εταιρείες εμπορίας μηχανολογικών υλικών και προϊόντων.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ιδρύοντας δικό τους Τεχνικό Γραφείο ή αναλαμβάνοντας εργολαβίες έργων του Δημοσίου ορισμένης δαπάνης, αφού περάσουν πέντε (5) χρόνια από τη λήψη του πτυχίου τους. Η φοίτηση στα Τμήματα της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ. διαρκεί οχτώ (8) εξάμηνα.
Το πτυχίο της προσφέρει δύο δυνατότητες στον κάτοχό του:
α. να επιτύχει το διορισμό του στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά από εξετάσεις και
β. να αναζητήσει απασχόληση είτε στον Ιδιωτικό ή το Δημόσιο τομέα είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, όπως οι πτυχιούχοι των αντίστοιχων σχολών των Τ.Ε.Ι. Συνδυάζει δηλαδή τα πλεονεκτήματα και του πτυχίου των Τ.Ε.Ι. και της ΠΑ.ΤΕ.Σ. με το πτυχίο της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.



Περισσότερα θέματα για τα Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)