Τεχνών Ήχου και Εικόνας Κέρκυρα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκοπός του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και η παραγωγή της οπτικοακουστικής έκφρασης, μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας των εφαρμογών της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της Τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας.
Κύριο αντικείμενο απασχόλησης των πτυχιούχων είναι:
Η επιστημονική έρευνα των εφαρμογών της σύγχρονης τεχνολογίας στην παραγωγή και επεξεργασία ήχου και εικόνας. Οι καλλιτεχνικές και επικοινωνιακές εφαρμογές των οπτικοακουστικών μέσων. Η διδασκαλία των νέων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης.

Διάρκεια φοίτησης:
Η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης για τη λήψη του πτυχίου ορίζεται σε 10 εξάμηνα σπουδών.
ΤΟΜΕΙΣ:
α. των οπτικοακουστικών τεχνικών
β. των σύγχρονων ψηφιακών μεθόδων επεξεργασίας ήχου, εικόνας και του συνδυασμού τους
γ. της επιστημονικής θεμελίωσης του ρόλου των οπτικοακουστικών εφαρμογών στη σύγχρονη εξελισσόμενη κοινωνία
Ανάλογα με τα ειδικότερα ενδιαφέροντά του ο φοιτητής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα κορμό βασικών αντικειμένων και από τους τρεις παραπάνω τομείς, αλλά και να επιλέξει ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων που θα του επιτρέψουν να προσανατολιστεί περισσότερο είτε προς τον δημιουργικό- καλλιτεχνικό οπτικοακουστικό τομέα, είτε προς τον τομέα της θεωρίας και διαχείρισης των οπτικοακουστικών εφαρμογών. Ο προσανατολισμός αυτός θα επισφραγίζεται με την εκπόνηση τελικής πτυχιακής εργασίας.

Αγορά Εργασίας
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων: Σε φορείς οπτικοακουστικής επικοινωνίας και αναψυχής (ραδιόφωνο, τηλεόραση, εταιρείες παραγωγής ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού, εταιρείες σχεδιασμού και παραγωγής video-games, εταιρείες ανάπτυξης οπτικοακουστικών συστημάτων κ.λ.π.). Σε ελεύθερο επαγγελματικό χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης μέσω του ήχου, της εικόνας και των συνδυασμών τους. Σε σχετικούς τομείς της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.





Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)