Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινα - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΦΛΩΡΙΝΑ

Σκοπός της είναι να αναπτύσσει τις καλλιτεχνικές δεξιότητες των φοιτητών και να τους παρέχει τις αναγκαίες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις γύρω από τις εικαστικές τέχνες μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας και να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Διδάσκονται οι τομείς της: Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής και Θεωρητικών Σπουδών που περιλαμβάνουν Ιστορία της Τέχνης, Διδακτική της Τέχνης, Θεωρία Χώρου / Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, Φιλοσοφία και Αισθητική, Ξένες Γλώσσες και Παιδαγωγική και ψυχολογία της Εκπαίδευσης. Παρέχονται και μεταπτυχιακά προγράμματα σε 'Ψηφιακές Μορφές Τέχνης' "Εικαστικές Τέχνες".

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ενασχόλησης σε φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την τέχνη σε μία ή περισσότερες κατευθύνσεις ή ειδικεύσεις από αυτές που λειτουργούν στο Τμήμα. Ακόμη έχουν τη δυνατότητα ενασχόλησης στην εκπαίδευση ή και ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Για τον διορισμό στην εκπαίδευση απαραίτητη προϋπόθεση εκτός του πτυχίου είναι και η κατοχή πιστοποιητικού θεωρητικών και ιστορικών σπουδών, το οποίο χορηγείται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο πρόγραμμα και στον κανονισμό σπουδών του Τμήματος.

Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)