Καταλάβατε τώρα γιατί η παιδεία είναι το Α και Ω σε μία πολιτεία;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
1



Ακραία προπαγάνδα κατακλύζει καθημερινά τους Έλληνες και από τις δύο πλευρές και ο λαός κατατρομαγμένος τρέχει πανικόβλητος και βγάζει όλα του τα λεφτά από τα ΑΤΜ, κάνοντας το μεγαλύτερο κακό στην ίδια του τη θέληση, να απαλλαγεί από τα μνημόνια.

Γιατί; Γιατί με αυτήν την τακτική οδηγεί το τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση. Και ειδικά τώρα που η Ελλάδα δεν χρηματοδοτείται από την Ευρώπη με την οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για την απαλλαγή της από τα μνημόνια, κάτι τέτοιο οδηγεί ακριβώς στο αντίθετο αποτέλεσμα: Στην εξάρτηση της χώρας από δάνεια και νέα μνημόνια μιας και έχει στεγνώσει από ρευστότητα.

Κι όμως, έχοντας μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων σε ένα άθλιο εξετασιοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο δεν ευνοεί καθόλου την κριτική ικανότητα των μαθητών και το μόνο που το "νοιάζει" είναι η στείρα παπαγαλία και η βαθμολογία, αυτό ακριβώς πετύχαμε: Ο κόσμος να μην έχει την κριτική ικανότητα να αντιληφθεί τα πράγματα ψύχραιμα.

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως τα ελληνικά εκπαιδευτικά συστήματα που εμείς οι εκπαιδευτικοί τα θεωρούμε αποτυχημένα, τελικά είναι άκρως επιτυχημένα... για τους εμπνευστές τους... Για τους πολιτικούς εκείνους που ποντάρουν στην προπαγάνδα και στην τρομολαγνεία.

Και τώρα τι; Τώρα με την χειραγώγηση από τα τρομοκρατικά ΜΜΕ, την εξάπλωση του φόβου και την αντίδραση του περισσότερου κόσμου, ο ίδιος ο λαός καταφέρνει να φέρει νέα μνημόνια. Μα δεν τα θέλει! Ή μήπως τα θέλει! Ώχου! Μπερδεύτηκα... Μεγάλωσα σε ένα σχολείο που δεν κατάφερε να με κάνει ικανό να σκέφτομαι τα πράγματα ψύχραιμα και κριτικά...

Υ.Γ.: Καμία οικονομική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει την πραγματική κατάσταση στη χώρα όσο το εκπαιδευτικό σύστημα μένει ως έχει...

Για το e-didaskalia.blogspot.gr
Αποστόλης Ζυμβραγάκης
Φιλόλογος

Περισσότερα άρθρα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου