Εμπλοκή και με τη διαμονή της νέας τρόικας στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Προβλήματα με την ασφάλεια, με ποιους θα συνομιλούν και σε ποια υπουργεία

ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Παραμένει καθ’ όπως φαίνεται η εμπλοκή σχετικά με την έλευση των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, να υπογραφεί η νέα συμφωνία και να σβηστεί, για την ώρα τουλάχιστον, το σύννεφο της αβεβαιότητας.

Παρά τις φωνές που ακούστηκαν στον πυρήνα της κυβέρνησης για να μην υπάρξουν πλάνα με ελέγχους σε υπουργεία και απευθείας συναντήσεις με υπουργούς, οι δανειστές επιμένουν να ζητούν άμεση και εύκολη πρόσβαση αλλά και να αποσαφηνιστεί το με ποιους θα συνομιλούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόβλημα υπάρχει επίσης με το πού θα μείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, με τον Guardian να επισημαίνει ότι εντοπίζεται κίνδυνος από ενδεχόμενη διαμονή τους στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Στην Αθήνα αναμένονται εκ μέρους του ΔΝΤ η ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου, που αντικατέστησε τον Ρίσι Γκογιάλ, ο ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν, ο γερμανός Ράσμους Ρέφερ εκ μέρους της ΕΚΤ και ο ιταλός Νικόλα Τζιαμαριόλι, ως εκπρόσωπος του ESM.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει επίσης ότι η επιστροφή των επιθεωρητών είναι «ταπεινωτική» για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «ο οποίος κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου χάρη στην υπόσχεση να διαλύσει την τρόικα».

Η ανταποκρίτρια στην Αθήνα επισημαίνει ότι «η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, που όταν ανέλαβε την εξουσία είχε δεσμευτεί κατηγορηματικά ότι δεν θα επέτρεπε στους ελεγκτές να πατήσουν ξανά πόδι στη χώρα, λέγεται πως τώρα είναι ενοχλημένη από την απαίτηση του κλιμακίου των δανειστών να τους επιτραπεί ελεύθερη πρόσβαση σε υπουργεία και έγγραφα».

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)