Ο Τουσκ ζητά ρεαλιστικές προτάσεις μέτρων από την Αθήνα και ρεαλτισικές προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από τους δανειστές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Να υπάρξουν ρεαλιστικές προτάσεις από την πλευρά των δανειστών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ. Με αυτήν τη δήλωση φαίνεται πως το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχει μπει ξεκάθαρα στο τραπέζι των συζητήσεων. Είναι φανερό ότι μετά την έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους η αντιμετώπιση από την πλευρά των δανειστών αλλάζει.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, «μια ρεαλιστική πρόταση από την Αθήνα, πρέπει να συνδυάζεται με μια ρεαλιστική πρόταση από τους πιστωτές, σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους για να δημιουργηθεί μια win-win κατάσταση».Ο Τουσκ επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του, όπως δήλωσε, την υποβολή ρεαλιστικών προτάσεων.

Μιλώντας από το Λουξεμβούργο όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ, ο Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε ότι έχουμε τρεις ημέρες για λύση, αναφέροντας παράλληλα πως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Μία καλή συμφωνία την Κυριακή θα πρέπει να είναι αρκετή για τα εθνικά Κοινοβούλια, σημείωσε.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ από πλευράς του δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει και εκείνος εντός της ημέρας με τον Αλέξη Τσίπρα για να του ζητήσει «σοβαρές» προτάσεις.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)