Κερδίζει έδαφος η παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ - Ποιοι είναι αντίθετοι και ο ρόλος Καραμανλή - Σαμαρά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες μέσα στον Αύγουστο για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, ωστόσο το κόμμα βρίσκεται πάλι μπροστά στον κίνδυνο να βυθιστεί σε εσωστρέφεια.

Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζεται να θέσει σαφές δίλημμα στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής. Θα ζητήσει εξουσιοδότηση για μεγάλο χρονικό διάστημα ή, εναλλακτικά, θα προτείνει ταχεία προσφυγή στις κάλπες με προτεινόμενη ημερομηνία την 30ή Αυγούστου.

Χθες περισσότεροι από 50 - 60 βουλευτές υπέγραψαν κοινή δήλωση, με την οποία ζητούν την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά των «δελφίνων».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μεϊμαράκης είχε επαφές, τα τελευταία 24ωρα, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Αντώνη Σαμαρά και το περιβάλλον του με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέντευξή του σχετικά με τον τρόπο εκλογής το 2009 αλλά και την επαναφορά της Ν.Δ. στον «μεσαίο δρόμο». Αν και ο τέως πρωθυπουργός τάσσεται επίσης υπέρ της μετάθεσης της εκλογής προέδρου για αργότερα, το κλίμα επιβαρύνθηκε για τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη περί αλλαγής της διαδικασίας εκλογής ώστε να συμμετέχουν σε αυτή μόνον εγγεγραμμένα κομματικά μέλη και όχι ο «κάθε περαστικός που δίνει δύο ευρώ για να ψηφίσει».

Βασικοί αντίπαλοι του κ. Μεϊμαράκη είναι, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάκης Βορίδης, ενώ στάση αναμονής κρατάει η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είναι αντίθετη στην αλλαγή του τρόπου εκλογής προέδρου και χθες ανέφερε ότι αν και «σκυλομετάνιωσε» που αποδέχθηκε αλλαγή το 2009, «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω».

Πάντως πολλά στελέχη έσπευσαν με δημόσιες δηλώσεις τους να προκρίνουν την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη. 

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)