Συνεχίζεται η τραπεζική αργία μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ÁÈÇÍÁ ÊËÅÉÓÔÅÓ ÏÉ ÔÑÁÐÅÆÅÓ ÌÅ×ÑÉ ÔÇ ÄÅÕÔÅÑÁ ÌÅÔÁ ÔÏ ÄÇÌÏØÇÖÉÓÌÁ-ÊÏÓÌÏÓ ÓÔÁ ÁÔÌ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Μετά τη σχετική απόφαση της Δευτέρας, η τραπεζική αργία παρατείνεται μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και μέχρι νεωτέρας.

Η παράταση αποφασίστηκε στη σύσκεψη των των τραπεζιτών στο Γενικό Λογιστήριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, με τη Λούκα Κατσέλη να σημειώνει ότι «αποφασίσαμε να παραταθεί για δύο μέρες η τραπεζική αργία. Αν υπάρξει απόφαση της ΕΚΤ που θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε κάτι για τους συνταξιούχους, θα αλλάξουμε και την απόφαση. Στόχος η ομαλοποίηση της αγοράς».

«Εργαζόμαστε και ετοιμάζουμε την σύνταξη της νέας ΠΝΠ που θα περιλαμβάνει αυξημένες τραπεζικές εργασίες» ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μάρδας.

Στο ΦΕΚ που φέρει την υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αναφέρεται ότι «Παρατείνεται έως και 8 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας" (ΦΕΚ Α΄ 65), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Βάσει της απόφασης αυτής, οι πολίτες θα μπορούν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης να σηκώνουν τα γνωστά 60άρια από τα ΑΤΜ.

Σημειώνεται ότι στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε δεν υπάρχει καμία αναφορά σε θυρίδες, καθώς οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για ακόμα δύο ημέρες.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)