Θετική η πρώτη αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων από τους θεσμούς

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΑΙΑ

Θετική φέρεται να είναι η αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας , δήλωσε  ευρωπαϊκή πηγή που ασχολείται με το ζήτημα στο πρακτορείο Reuters.

Τα τρία θεσμικά όργανα κλήθηκαν από το ταμείο διάσωσης ESM να επανεξετάσει τις προτάσεις για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υπέβαλε η Ελλάδα την Πέμπτη. Με βάση τις συστάσεις τους, το Eurogroup των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ πρόκειται να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, που θα ξεκινήσει το Σάββατο το μεσημέρι.

Ταυτόχρονα και το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές αναμετέδωσε την θετική αξιολόγηση της τελευταίας πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης στους πιστωτές επισημαίνοντας πως μπορεί να αποτελέσει βάση για νέο πακέτο διάσωσης ύψους 74 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το AFP «υπήρξε θετική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος» με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να είναι έτοιμος να εξετάσει να χορηγήσει έως και 58 δισ. ευρώ συν 16 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)