Ανάβει τις εκλογικές μηχανές η Νέα Δημοκρατία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΝΔ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το αφήγημα με το οποίο θα ζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού συνθέτουν στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βρίσκεται ήδη σε εκλογικούς ρυθμούς. Ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικεντρώνεται στις δηλώσεις του στην αποδόμηση του πρωθυπουργού, επιχειρώντας να αναδείξει τις ασυνέπειες του Αλέξη Τσίπρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης επιμένει να τονίζει πως η χώρα πάει σε εκλογές χωρίς ο πρωθυπουργός να έχει εξηγήσει γιατί την οδηγεί εκεί και πως στόχευσή του είναι να δραπετεύσει από τις ευθύνες του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παραλείπει να υπογραμμίζει πως ο κ. Τσίπρας μετατρέπει ένα εσωκομματικό του πρόβλημα σε εθνικό και σε αυτή τη λογική αποδόμησε σε συνέντευξή του την επόμενη ημέρα των εκλογών για τον ΣΥΡΖΑ λέγοντας πως ο πρωθυπουργός θα έχει απαλλαγεί από τους αντάρτες του και την κ. Κωνσταντοπούλου.

Η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνεται στη σκιαγράφηση του κ. Τσίπρα ως αναξιόπιστου και ψεύτη- «ψευτάκο» τον έχει χαρακτηρίσει ο πρόεδρος του κόμματος ενώ χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή ανακοίνωση της Συγγρού στην οποία το τρίτο μνημόνιο χαρακτηρίζεται «τερατώδες»- έκφραση πάντως με τη χρήση της οποίας δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι. «Θα ήμουν πιο προσεκτικός με τους επιθετικούς προσδιορισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Νικήταςς Κακλαμάνης σε πρωινή συνέντευξή του σήμερα.

Ενώ ως προς την  κριτική στην κυβέρνηση ο άξονας στον οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία είναι σαφής και εξίσου σαφής είναι και η προβολή του προφίλ του κ. Μεϊμαράκη στο δρόμο προς τις κάλπες- είναι η εικόνα ενός πολιτικού άνδρα με «τσαμπουκά» που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα πολύ καλά και δεν μασάει τα λόγια του- δεν φαίνεται να έχει προσδιοριστεί με την ίδια σαφήνεια με ποιο θετικό πρόταγμα θα καλέσει η Συγγρού τους ψηφοφόρους στις κάλπες.

Μέχρι στιγμής στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να κατασταλάζει η ανάδειξη της εικόνας της ως ήρεμης και υπεύθυνης ευρωπαϊκής δύναμης- «το κόμμα που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη την κράτησε στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης εξηγώντας την υπερψήφιση του μνημονίου-με παράλληλη έμφαση σε σημαντικές παρεμβάσεις στην οικονομία αλλά και την κοινωνία. Στο οικονομικό πεδίο τα πράγματα είναι ασφυκτικά με δεδομένο το πλαίσιο του μνημονίου αλλά η Νέα Δημοκρατία «βλέπει» εύφορο έδαφος σε άλλους τομείς όπως η δημόσια τάξη, η ασφάλεια, το μεταναστευτικό, η παιδεία.

Με το χρόνο προς τις εκλογές να μετρά αντίστροφα, ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί να δώσει μήνυμα συστράτευσης όλων των στελεχών από όλες τις «φυλές» της Νέας Δημοκρατίας. Προχθές συγκλήθηκε η επιτροπή εκλογικού αγώνα, σήμερα ο πρόεδρος θα έχει συνάντηση με πολιτευτές και στελέχη του κόμματος ενώ αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, ίσως και από το Σαββατοκύριακο, ετοιμάζεται να ξεκινήσει περιοδείες στην επαρχία.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)