Τσίπρας σε ομογενείς επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα, τώρα είναι η ώρα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τσίπρας προς ομογενείς επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα

Έκκληση σε ομογενείς επιχειρηματίες των ΗΠΑ ώστε να στηρίξουν τη γενέτειρά τους ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων με την επένδυση κεφαλαίων στην Ελλάδα απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 3ης εκδήλωσης του Hellenic Initiative που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center στο νότιο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών περισσότεροι από 700 Έλληνες ομογενείς από την «αφρόκρεμα» της ομογενειακής επιχειρηματικότητας και διακεκριμένα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για μία ακόμη φορά τον κ. Τσίπρα παρουσίασε η Γιάννα Αγγελoπούλου.

«Έχω έρθει εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός, είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «είναι ώρα να επενδύσετε. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις επενδύσεις. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα πρέπει να την υποστηρίξετε, ειδικά αυτή την στιγμή. Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία».

«Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση με στρατηγικά οράματα. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις. Χρειάζεται να μπούμε σε ένα μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης. Πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την πίστη και την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια «να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Η ατζέντα στη συνάντηση Τσίπρα με Κέρι

Πριν το Hellenic Initiative ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά είχε συναντηση μισής ώρας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις του περασμένου επταμήνου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε για μία ακόμη φορά στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και να μπορέσει η ελληνική οικονομία να περάσει σε αναπτυξιακό πρόσημο.

Πέραν τούτων ωστόσο, Τσίπρας και Κέρι συζήτησαν για το προσφυγικό και τον κίνδυνο του τζιχαντισμού, την πΓΔΜ αλλά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο Τζον Κέρι υπογράμμισε τη σημασία υλοποίησης των αγωγών ΤΑΡ και ΙΒΒ ώστε να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τις ΗΠΑ να εντείνουν τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, ενώ από την πλευρά του ο Τζον Κέρι εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν επίλυση του θέματος της ονομασίας των ΠΓΜΔ και του Κυπριακού. Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας στην βάση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)