Φτιάξτε μόνοι σας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ιστορίας για να διδάξετε διασκεδαστικά τα ιστορικά γεγονότα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Διδασκαλία ιστορικών γεγονότων με ευχάριστο τρόπο


Θα χρειαστείτε:

- παλιά κομμάτια παιχνιδιών
- μαρκαδόρους
- ιστορικά γεγονότα
- κάρτες
- χαρτόνι

Οδηγίες:


1. Η ιστορία έχει περισσότερη συνάφεια όταν λέγεται σαν μια ιστορία. Αποφύγετε να διδάσκετε ιστορικά γεγονότα αποσπασματικά

2. Καθώς διαβάζεται τις ιστορίες της ιστορίας και ιστορικών, σημειώστε τα σημαντικότερα γεγονότα. Καταγράψτε αυτά σε μορφή ερωταπαντήσεων, με την ερώτηση στη μια πλευρά και την απάντηση στην άλλη. Χρησιμοποιήστε αυτές τις κάρτες για να εξετάσετε τι έχουν μάθει οι μαθητές. Με αυτό τον τρόπο, ταυτόχρονα διδάσκετε κατανόηση κειμένου. 

3. Κατασκευάστε έναν απλό πίνακα παιχνιδιού σχεδιάζοντας μια σειρά από μικρά ορθογώνια πάνω σε ένα χαρτόνι. Σε κάθε δέκα περίπου κουτιά ζωγραφίστε ένα αστέρι. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και σε κάποιο ταμπλό παλιού παιχνιδιού αρκεί να αλλάξετε τους κανόνες.
4. Μαζέψτε μικρά παιχνίδια ή μπιχλιμπίδια που έχετε στο σπίτι και χρησιμοποιήστε τα ως πιόνια. 

5. Τοποθετήστε τις κάρτες με ερωτήσεις δίπλα στο ταμπλό με την ερώτηση να βρίσκεται στην πάνω πλευρά. Κάθε παιδί με τη σειρά τραβάει μια κάρτα και απαντάει στην ερώτηση. Εάν απαντήσει σωστά προχωράει το πιόνι του. Στο πίσω μέρος κάθε κάρτας μπορείτε να σημειώσετε τον αριθμό των τετραγώνων που χρειάζεται να προχωρήσει ο κάθε παίκτης υπολογισμένο με βάση τον βαθμό δυσκολίας της ερώτησης. Εάν μια ερώτηση απαντηθεί λανθασμένα, ο παίκτης υποχρεούται να επιστρέψει στο προηγούμενο τετράγωνο με αστεράκι. 

6. Καθώς περνούν οι εβδομάδες μην πετάξετε τις κάρτες, απλώς αναμείξτε τις με καινούριες. Έτσι, θα κάνετε συχνά επανάληψη σε όσα έχουν ήδη διδαχθεί στα παιδιά.


Πηγή: ehow
Μετάφραση: Χρύσα Πιπιλή, xrysapipili.blogspot.gr

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)