ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

28/5/17

5 τραγούδια που έκαναν καλύτερη την ανθρωπότητα
Sam Cooke - A Change Is Gonna Come

Από το ‘Strange Fruit’ της Billie Holiday μέχρι το ‘Fight The Power’ των Public Enemy, η μουσική έπαιξε κεντρικό ρόλο στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των μαύρων στις ΗΠΑ και πιθανότατα κανένα άλλο τραγούδι όσο το κορυφαίο του Sam Cooke. Κυκλοφόρησε το 1964, τη στιγμή που το κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα συγκέντρωνε μεγάλη ορμή. Έγινε ο ύμνος που ένωνε τους διαμαρτυρόμενους, μια αναζήτηση για ελπίδα που άλλαξε τον κόσμο προς το καλύτερο.

David Bowie - Heroes

Το καλοκαίρι του 1987 στο Βερολίνο, ο David Bowie θα δώσει μια από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες ερμηνείες της καριέρας του, όπως ο ίδιος δήλωσε μερικά χρόνια αργότερα. Η σκηνή είχε στηθεί πολύ κοντά στο τείχος του Βερολίνου και εκατοντάδες κόσμου είχε μαζευτεί από την άλλη πλευρά προκειμένου να ακούσει. “Τους ακούγαμε να ζητωκραυγάζουν και να τραγουδάνε από την άλλη πλευρά. Ήταν σαν διπλή συναυλία”, αφηγείται ο Bowie. Εκείνη τη βραδιά αφιέρωσε το "Heroes" σε όσους βρίσκονται στην απέναντι πλευρα του τοίχους, κομμάτι που ο ίδιος έγραψε το 1977 στο Δυτικό Βερολίνο.
Εκείνη τη βραδιά ορισμένοι από αυτούς που πλησίασαν αρκετά στο τείχος ξυλοκοπηθηκαν από τις αρχές, αρκετοί συνελήφθησαν και πολλοί φώναζαν “The wall must fall!”. Η Γερμανική κυβέρνηση θα τον ευχαριστήσει πολλά χρόνια αργότερα, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του στο γκρέμισμα του τείχους.

The Specials - Free Nelson Mandela

Το τραγούδι έφερε τον Nelson Mandela στο παγκόσμιο επίκεντρο κι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καμπάνια απελευθέρωσης, την προετοιμασία του για πρόεδρο και τη δημιουργία μια ελεύθερης Νότιας Αφρικής.

The Bee Gees - Stayin Alive

Έρευνα έδειξε ότι ο ρυθμός της τεράστιας disco επιτυχίας των Bee Gees (103bpm), είναι ο καταλληλότερος για κάνεις πιέσεις με τα χέρια στο στήθος σε περίπτωση επαναφοράς της καρδιάς.

Notorious BIG - Juicy

Από τα τραγούδια που οι ερευνητές λατρεύουν να αναλύουν για τις ευεργετικές του επιπτώσεις στην υγεία.


Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger