Πυθαγόρειος πίνακας πολλαπλασιασμού με μαγικές λωρίδες, έτοιμος για εκτύπωση

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Ο Πυθαγόρειος Πίνακας Πολλαπλασιασμού είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο στην εκμάθηση και στην εξάσκηση των βασικών γεγονότων του πολλαπλασιασμού. Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος για να γίνει πιο ενδιαφέρον και πιο παιχνιδιάρικος στα μάτια των παιδιών.
Με τις "μαγικές" λωρίδες τα παιδιά ακολουθούν τις διαδρομές και βρίσκουν τα γινόμενα των πολλαπλασιασμών από το 1 ως το 10.

Πιο συγκεκριμένα, στο αρχείο, που μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας στην εικόνα, περιλαμβάνεται οπίνακας πολλαπλασιασμού σε δυο διαφορετικές εκδοχές: γεμάτος και άδειος. Μια καλή ιδέα είναι ναεκτυπώσετε τον πίνακα και κάθε φορά που μαθαίνουν κάποιον πολλαπλασιασμό να χρωματίζουν και το αντίστοιχο κομμάτι. Διαλέξτε οποίον πίνακα προτιμάτε ανάλογα με τη διδασκαλία σας.

 Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι οδηγοί, που εγώ τους παρουσιάζω στα παιδιά ως "μαγικές λωρίδες".Θα τους βρείτε ασπρόμαυρους και έγχρωμους. Προσοχή κατά την κατασκευή: αφού κόψετε τοπερίγραμμα από τους οδηγούς στο εσωτερικό κόβετε, με κοπίδι, ΜΟΝΟ τις διπλές γραμμές.  Έπειτα,τοποθετείτε τους οδηγούς πάνω στον πίνακα, όπως φαίνεται στις εικόνες, και κολλήστε με λίγη ταινία το κομμένο μέρος του ενός οδηγού. 

Οδηγίες θα βρείτε και στο αρχείο που μπορείτε να κατεβάσετε.

Το αποτέλεσμα των φωτογραφιών μπορείτε να το έχετε εκτυπώνοντας τις ασπρόμαυρες σελίδες σε έγχρωμα χαρτονακια Α4 (κίτρινο και κόκκινο εδώ). Εννοείται η πλαστικοποίηση είναι η καλύτερη λύση για μεγαλύτερη αντοχή!


Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε στην παρακάτω εικόνα:



Περισσότερες εκπαιδευτικές κάρτες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)