Πώς να απασχολήσω το παιδί μου τώρα που τελείωσε το σχολείο;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Τώρα που τελείωσε το σχολείο για τα μικρά σας… ζουζούνια, έφτασε η ώρα της μεγάλης περιόδου των διακοπών του καλοκαιριού που θα τα έχετε όλη μέρα στο σπίτι και δεν θα ξέρετε… τι να τα κάνετε!
Και αυτά φυσικά βρίσκονται σε περίοδο διακοπών και θα θέλουν να απασχοληθούν! Εσείς πάλι δουλεύετε και δεν ξέρετε πού να τα αφήσετε. Ακόμα κι αν δε δουλεύετε ή αν έχετε λύση για να τα αφήσετε σε παππούδες-γιαγιάδες κλπ, θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να τα απασχολήσετε δημιουργικά για να περάσουν κι εκείνα καλά και να είστε κι εσείς ήσυχες.
Τι λύσεις υπάρχουν;
Πρώτη και καλύτερη και πολύ της μόδας: Summer Camp! Υπάρχουν Summer Camp παντού μέσα στην πόλη, σε σχολεία, δήμους, κολυμβητήρια, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, ακόμα και σε μουσεία! Πρόκειται για οργανωμένες ημέρες δραστηριοτήτων, που απασχολούν τα παιδιά σας όλη την ημέρα (τις ώρες σχολείου) με παιχνίδια, αθλήματα και διάφορες άλλες δραστηριότητες.  Τα περισσότερα είναι επί πληρωμή αλλά υπάρχουν και δωρεάν! Μπορείτε να ψάξετε λίγο στο Διαδίκτυο. Θα σας ενημερώνουμε κι εμείς για τα προγράμματα που «τρέχουν» και μπορεί να σας ενδιαφέρουν.
Μια δεύτερη ιδέα είναι οι διάφορες δραστηριότητες σε εμπορικά κέντρα. Σε όλα σχεδόν τα εμπορικά στα Βόρεια, στα Νότια και τα Δυτικά Προάστια, υπάρχουν χώροι, όπου φιλοξενούνται κατά καιρούς διάφορες θεματικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Εκεί μπορείτε να πάτε βόλτα με το παιδί σας και να το παρακολουθήσετε ενώ θα συμμετάσχει σε εργαστήρια και δραστηριότητες! Αυτό βέβαια προϋποθέτει τη δική σας παρουσία και δεν είναι και για πολλή ώρα….
Μια άλλη ιδέα είναι η Κατασκήνωση: στέλνετε το παιδί σας για 20 μέρες σε έναν οργανωμένο χώρο, μαζί με άλλα παιδιά. Εκεί όμως το αποχωρίζεστε πλήρως και δεν το βλέπετε παρά μόνο στα οργανωμένα επισκεπτήρια! Κατασκηνώσεις υπάρχουν πολλές. Τόσο σε δήμους όσο και ιδιωτικές. Η ασφάλειά σας μπορεί να καλύπτει κάποια από τα έξοδα για την παραμονή του βλασταριού σας στην κατασκήνωση. Αν θέλετε να επιλέξετε αυτή τη λύση, σκεφτείτε το καλά, ψάξτε την καλύτερη λύση και δείτε πώς θα ανταποκριθεί το παιδί σας: υπάρχουν παιδιά που δεν αντέχουν να μείνουν καθόλου σε μια κατασκήνωση!
Τέλος, περάστε χρόνο με το παιδί σας δημιουργικά. Πηγαίνετε μαζί του στην παιδική χαρά, παίξτε μαζί του επιτραπέζια, φτιάξτε κατασκευές! Και φυσικά οργανώστε εξορμήσεις στη θάλασσα! Στο πλαίσιο βέβαια του χρόνου που έχετε για να του αφιερώσετε!
Αν καμιά από τις λύσεις δεν είναι εφαρμόσιμη, υπάρχει και η άλλη: διακοπές στο χωριό με τον παππού και τη γιαγιά!
Νίκη Κοσκινά
Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)