9 κλασικά λάθη που δεν σας αφήνουν να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Όταν οι τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, μάλλον καλό θα ήταν να καταλάβετε τι κάνετε λάθος. Συνήθως, το αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες και μερικές φορές η απάντηση είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. 
Σας παρουσιάζουμε κάποια τυπικά λάθη που πολλοί κάνουν και δεν μιλάμε μόνο για τους ερασιτέχνες!
9. Πολύ μεγάλες αερόβιες προπονήσεις
Πολλοί πιστεύουν πως κάνει καλό στην καρδιά. Η αλήθεια είναι όμως πως πρέπει να ξέρετε τα όριά σας. Εάν το παρακάνετε μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.
8. Διατροφή με λίγες θερμίδες
Γενικά είναι καλό να μην παίρνουμε πολλές θερμίδες. Ωστόσο, το σώμα χρειάζεται πρωτεΐνες, λίπος και υδατάνθρακες όταν γυμνάζεται. Είναι σημαντικό να βάλετε στην διατροφή σας καλά λιπαρά.
7. Αναψυκτικά με ηλεκτρολύτες
Μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, ειδικά αν τα καταναλώσετε μετά από έντονη γυμναστική. Αυτό γιατί περιέχουν πολύ ζάχαρη. Καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε αυτά τα αναψυκτικά.
6. Το να μην πίνετε νερό ενώ γυμνάζεστε
Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Μην καταπονείτε τον οργανισμό σας. Μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
5. Το να τρώτε περισσότερο
Η τακτική άσκηση δεν είναι δικαιολογία για να τρώτε περισσότερο. Θα πρέπει να τρώτε σωστά και να μην καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες θερμίδων.
4. Το να γυμνάζεστε με άδειο στομάχι
Αυτό είναι μία πολύ κακή ιδέα. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πιθανό να μην τελειώσετε την προπόνηση λόγω κούρασης και να νιώθετε δυσφορία. Η καλύτερη επιλογή είναι να φάτε 2 ώρες πριν πάτε γυμναστήριο.
3. Σάουνα ή μπάνιο μετά την προπόνηση
Μην κάνετε αμέσως μπάνιο. Πιείτε πρώτα νερό και χαλαρώστε και κάντε ένα μπάνιο πιο μετά.
2. Το να μην κάνετε αποθεραπεία
Μην ξεχνάτε τις διατάσεις μετά την προπόνηση. Θα μειώσουν τους πόνους στους μυς που συχνά εμφανίζονται την επόμενη μέρα.
1. Καθημερινή προπόνηση
Η τακτική προπόνηση και η σωστή διατροφή είναι ο τρόπος να αποκτήσετε ένα πολύ καλό σώμα. Αυτό δεν σημαίνει όμως να γυμνάζεστε κάθε μέρα.
Εάν το παρακάνετε, θα είστε συνεχώς κουρασμένοι. Εκτός από αυτό, το σώμα θα παράγει περισσότερη κορτιζόλη με αποτέλεσμα να παίρνετε βάρος. Είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα, να κοιμάστε καλά και να τρώτε σωστά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)