ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

29/4/20

12 Ιουνίου λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Δεν θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις - 15 Ιουνίου ξεκινούν οι ΠανελλαδικέςΠλαίσιο τριών κατευθύνσεων για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων, ανακοινώνει αύριο στις 6 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με με τον Ν. Χαρδαλιά και Σ. Τσιόδρα.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του esos:
Α. Τα μαθήματα στην Α,' Β' Λυκείου και στα Γυμνάσια που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου θα λήξουν στις 12 Ιουνίου.
Ενδοσχολικές Εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν και το βάρος θα δοθεί στην “παράδοση” της προβλεπόμενης ύλης που δεν έχουν διδαχθεί οι μαθητές.
Οι Διευθυντές των σχολείων θα κληθούν να καταγράψουν  τον αριθμό των μαθητών που θα συμμετάσχει στη δια ζώσης διδασκαλία ( μάθημα στο σχολείο) και τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Με βάσει αυτή την καταγραφή και τις οδηγίες των ειδικών ένας μαθητής ανά δύο τετραγωνικά μέτρα στην αίθουσα,  οι Διευθυντές των σχολείων θα διαμορφώσουν το νέο αριθμό τάξεων.
Ετσι με βάσει των αριθμό νέων τάξεων που θα δημιουργηθούν, λόγω μείωσης μαθητών ανά αίθουσα ( 1 μαθητής ανά 2 τ.μ.) , οι μαθητές    θα προσέρχονται εκ περιτροπής για μάθημα, ανά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.
Β. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν 15 Ιουνίου.
Γ. Θα υπάρξουν ειδικά μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών
α. κατά  την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο
β. κατά τη ώρα διδασκαλίας στην τάξη
γ.  κατά την ώρα του διαλείμματος
ε.   κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.
Επίσης θα δουν  συγκεκριμένες  γραπτές οδηγίες προς τους Διευθυντές των σχολείων και εκπαιδευτικούς.
Η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ζητήσει την συνδρομή των Δήμων , για την υλοποίηση των μέτρων για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών  .
Πανεπιστήμια
Βασική   προτεραιότητα της υπουργού Παιδείας προς επίλυση είναι ζητήματα των  εργαστηρίων και πότε  αυτά θα μπορέσουν να  ξεκινήσουν  .Επίσης  πότε θα γίνουν οι εξετάσεις του εξαμήνου.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2021 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger