Το φιλόδοξο σχέδιο για τη νέα χρήση των τηλεφωνικών θαλάμων στην Αγγλία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 







Όποιος έχει βρεθεί στην Αγγλία για τουρισμό, είτε έχει φωτογραφηθεί σε κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο, είτε έστω του έχει περάσει από το μυαλό η σχετική ιδέα να το κάνει. Αν ζούσαμε στο 1996, ίσως τότε η χρήση των τηλεφωνικών θαλάμων να είχε πρακτικό νόημα. Είχες κέρματα, ή μια τηλεκάρτα, έμπαινες στον θάλαμο κι έπαιρνες τηλέφωνο. Τι λόγο ύπαρξης όμως έχουν οι τηλεφωνικοί θάλαμοι το 2021; Στην Αγγλία έχει ήδη βρεθεί μια νέα χρήση των κόκκινων τηλεφωνικών θαλάμων που δεν έχει να κάνει με ανέβασμα selfies στο Instagram.

Είναι ζήτημα καρδιάς

Όπως μαθαίνουμε από το YouTube του Tom Scott, ο οργανισμός Community Heartbeat Trust ηγείται του φιλόδοξου, δαπανηρού, και αρκετά περίπλοκου έργου της αλλαγής χρησης των θαλάμων και της μετατροπής τους σε σταθμούς για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα με σοβαρά προβλήματα στο καρδιαγγειακό τους σύστημα (και όχι μόνο). Συγκεκριμένα, ο οργανισμός εργάζεται για την τοποθέτηση απινιδωτών εκεί που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν τηλέφωνα με καντράν.

Πώς θα λειτουργήσει

Η αλλαγή χρήσης των θαλάμων είναι το πρώτο βήμα. Σύμφωνα με το video του Scott, η εκάστοτε δημοτική/κοινοτική υπηρεσία αποφασίζει αν ο προτεινόμενος για ιατρική χρήση θάλαμος μπορεί να λειτουργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο, αν είναι λειτουργικός γενικότερα. Αφού παραχωρηθεί στις ιατρικές οργανώσεις όπως η προαναφερθείσα, το επόμενο βήμα είναι η μετατροπή του σε μονάδα απινίδωσης με την αφαίρεση του τηλεφώνου και την τοποθέτηση του σχετικού εξοπλισμού, μια διαδικασία της οποίας το κόστος ανέρχεται στις 2.000 λίρες περίπου, ανά μονάδα. Στη συνέχεια, γίνεται γνωστό στα νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, η διεύθυνση του σημείου όπου στην θέση του τηλεφωνικού θαλάμου υπάρχει εγκατεστημένος απινιδωτής και το ότι είναι διαθέσιμος για άμεση χρήση. Άπαξ και ο απινιδωτής χρησιμοποιηθεί μια φορά, απαιτείται έλεγχος του από τεχνικό ώστε να αντικασταθούν φθαρμένα εξαρτήματα και να λειτουργήσει ξανά.

Ήδη στην Αγγλία έχουν αλλάξει χρήση 5.000 τηλεφωνικοί θάλαμοι.

Στην βρετανική επικράτεια υπάρχουν περίπου 70.000 τηλεφωνικοί θάλαμο. Αν και η τεχνική μετατροπή τους, όπως και η συντήρηση, φαντάζουν «βουνό», αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να μετατρέψει ένα κατάλοιπο της αναλογικής τεχνολογίας σε εργαλείο που σώζει ζωές.

https://mikropragmata.lifo.gr

Περισσότερα θέματα από τον κόσμο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)