Είμαστε δεσμευμένοι στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης και την υποστήριξη των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων μας. Πρόκειται για έναν τομέα όπου έχουμε μείνει πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα, και κάνουμε αποφασιστικά βήματα για να καλύψουμε τη διαφορά.
ð Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος μας, εκτιμούμε ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε ολοκληρώσει τους στόχους μας για τις υποχρεωτικές εξόδους. Στην πραγματικότητα, έχουμε επεκταθεί σε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να διευκολύνουμε την ανακατανομή του προσωπικού εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, για παράδειγμα, με τη μεταφορά των εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι το τέλος Αύγουστου. Θα αντιμετωπίσουμε επίσης το πρόβλημα των συμβασιούχων υπαλλήλων που επιδιώκουν να αποκτήσουν μόνιμες θέσεις με δικαστικές αποφάσεις. Αυτά δεν ήταν μέρος του προγράμματος πριν.
ðΑναλαμβάνουμε τις παρακάτω προσπάθειες εντός του υφιστάμενου πλαισίου της κινητικότητας , των προγραμμάτων εξόδου και των σχεδίων στελέχωσης(οργανογράμματα):
Ως προαπαιτούμενη δράση, θα εκδώσουμε όλους τους απαραίτητους νόμους ώστε να μεταφερθούν τουλάχιστον 4.200 απλοί (ordinary) εργαζόμενοi σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου. Θα ολοκληρώσουμε τη μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 απλών εργαζόμενων στο σύστημα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον άλλων 12.500 απλών εργαζόμενων στο πρόγραμμα κινητικότητας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2013. Η συνάφεια των στόχων κινητικότητας με τους στόχους της εξόδου συνεπάγεται ότι σημαντικό τμήμα αυτών των εργαζομένων που θα ενταχθεί στο καθεστώς θα οδηγηθεί στην έξοδο.
Οι εργαζόμενοι που τοποθετούνται στο πρόγραμμα κινητικότητας θα έχουν μισθούς στο 75 τοις εκατό. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αξιολογηθούν, στο πλαίσιο μιας κεντρικά καθορισμένης αξιολόγησης που θα οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν από την ανακατανομή σε νέες θέσεις ή εξόδου (αν αποτύχουν να ανακατανεμηθούν).
Έχουμε καθιερώσει ελάχιστους μηνιαίους στόχους σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που θα είναι συνεχώς στο πρόγραμμα κινητικότητας μέχρι να εξέλθουν από το δημόσιο τομέα .
Θα ξεκινήσουμε με μια σημαντική μεταφορά προκαταβολικά 2.000 εργαζομένων στο σύστημα κινητικότητας που προορίζονται στην ενδεχόμενη έξοδο. Για κάθε επιπλέον εργαζόμενο που εξέρχεται από άλλες πηγές, οι αριθμοί θα πρέπει να μειωθούν αναλόγως, αλλά μόνο μετά την επίτευξη του αθροιστικού στόχου εξόδου του 1ο τρίμηνου του 2014.
ðΛόγω της καθυστέρησης της εφαρμογής μέχρι σήμερα και της επίτευξης των στόχων εξόδου για τις αρχές του επόμενου έτους, θα αλλάξουμε τη νομοθεσία σχετικά με το καθεστώς κινητικότητας σχετικά με τη μείωση του χρόνου που δαπανάται στην καθεστώς από 12 μήνες σε 8 μήνες. Κατά συνέπεια, θα μετακυλήσουμε χρονικά τους στόχους εξόδου στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και θα συνεχίσουμε τον προγραμματισμένο καθορισμό των εξόδων. Για να υποστηρίξουμε τον αθροιστικό στόχο της εξόδου των 4000 στο τέλος του 2013, θα επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας στην αντιμετώπιση των πειθαρχικών υποθέσεων και την περαιτέρω αξιολόγηση των άλλων φορέων.
ðΈχουμε δεσμευτεί να καθιερώσουμε ένα μόνιμο εργαλείο για την ανακατανομή του προσωπικού ώστε να ενισχύσουμε τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων. Για το σκοπό αυτό, θα θέσουμε το Σεπτέμβριο του 2013 τριμηνιαίους ελάχιστους στόχους για το πρόγραμμα κινητικότητας του 2014. Η Κυβέρνηση θα προσλάβει έναν νέο υπάλληλο για κάθε έξοδο, ως αποτέλεσμα των παρακάτω περιπτώσεων (i) πειθαρχικών (ii) λόγω αξιολόγησης των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις (iii) εθελούσιες έξοδοι από το σύστημα κινητικότητας (εξαιρουμένων του προσωπικού που εντός 3 ετών θα συνταξιοδοτούνταν και (iv) την εκπνοή της χρονικής περιόδου της 8μηνης παραμονής στο καθεστώς κινητικότητας.
ð Αν και υπήρξε μια καθυστέρηση στην προετοιμασία των προγραμμάτων στελέχωσης (οργανογράμματα), θα ολοκληρωθούν αυτά για 400.000 θέσεις του δημοσίου τομέα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, και θα επιταχύνουμε την ολοκλήρωσης τους για το προσωπικό της γενικής κυβέρνησης ως το τέλος του έτους που είναι η καταληκτική προθεσμία.
ðΕπίσης, εργαζόμαστε για την ανάπτυξη συστήματος αξιολόγησης προσωπικού . Μέχρι το τέλος Αυγούστου 2013, θα καθορίσουμε λεπτομερή σχέδια προσλήψεων για το 2013 που αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, και θα προετοιμάσει ένα σχέδιο στελέχωσης και προσλήψεων που θα περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό για το 2014. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα καταγράψουμε όλους τους εργαζόμενους στη βάση δεδομένων απογραφής και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, για να ολοκληρώσουμε την παρακολούθηση μας στο πλαίσιο της απασχόληση της κυβέρνησης και του μισθολογικού κόστους.
ðΤέλος, από τον Ιούλιο του 2013 θα αρχίσουμε τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης αναλυτικών μηνιαίων στοιχείων για τους απλούς υπαλλήλους (πλήρους απασχόλησης υπαλλήλους του δημόσιου τομέα) και άλλο προσωπικό (συμβασιούχους υπαλλήλους, πολιτικά διορισμένους , κ.λπ.), τον αριθμό των εργαζομένων στο καθεστώς κινητικότητας, τον αριθμός των εξόδων, καθώς και τον αριθμό των εκκρεμών πειθαρχικών περιπτώσεων.
Σελ.153-155
2.7.1 Μεταρρυθμίζουμε τη δημόσια διοίκηση προκειμένου να επιτευχθεί ένα πιο λιτό και πιο αποτελεσματικό κράτος. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια αυστηρή αξιολόγηση των διοικητικών δομών και του προσωπικού, προκειμένου να διατηρηθεί το σωστό μείγμα δεξιοτήτων των εργαζομένων στη διάρκεια του χρόνου. Η αναδιοργάνωση των φορέων συνεχίζεται, συμπεριλαμβανομένων των κλεισιμάτων, και οι εργαζόμενοι είτε θα μεταφερθούν στο καθεστώς της κινητικότητας για εσωτερική ανακατανομή ή για αναδιάρθρωση, ή θα απολυθούν. Η μεταρρυθμιστική αυτή διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2013 και θα περιλαμβάνει όλα τα πρόσθετα δημοσιονομικά ταμεία και τις περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις. Ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού, μέσω της αξιολόγησης, της κινητικότητας και της ποιοτικής ανανέωσης διαμέσου των εξόδων είναι τα εργαλεία στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, δεδομένου ότι οι έξοδοι είναι ένα σημαντικό κανάλι για την πρόσληψη νέων, φρέσκων , υψηλών προσόντων εργαζομένων μέσω δίκαιων , αντικειμενικών και διαφανών διαδικασιών υπό τη διαχείριση του οργανισμού πρόσληψης (ΑΣΕΠ).
Πριν από την εκταμίευση οι Αρχές :
Α. να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες νομικές πράξεις προκειμένου να τοποθετήσει 4.200 εργαζόμενους στην κινητικότητα εργασίας πριν το τέλος Ιουλίου 2013,
β. μέσω του Κυβερνητικού Συμβουλίου της μεταρρύθμισης, να εγκριθούν τα σχέδια στελέχωσης (οργανογράμματα)[1] για 360.000 υπαλλήλους
γ. αναθεώρηση της νομοθεσίας σχετικά με το σύστημα κινητικότητας για τη μείωση του χρόνου που δαπανάται στο σύστημα από τους 12μήνες σε 8 μήνες, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι εξόδου στις αρχές του επόμενου έτους.
Λοιπές δράσεις
Για την περαιτέρω προώθηση της ατζέντας για τη μεταρρύθμιση κατά τη διάρκεια του 2013, οι αρχές θα:
1. Ολοκληρώσουν τη μετατόπιση τουλάχιστον 12.500 εργαζόμενων στο καθεστώς της κινητικότητας το Σεπτέμβρη του 2013 και τουλάχιστον άλλους 12.500 απλούς εργαζόμενους στο σύστημα κινητικότητας (Δεκέμβριος 2013).Η συνάφεια των στόχων κινητικότητας με τους στόχους της εξόδου συνεπάγεται ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών στο σύστημα τελικά θα οδηγηθεί στην έξοδο[2]. Οι εργαζόμενοι που τοποθετούνται στο σύστημα της κινητικότητας θα πρέπει οι μισθοί τους να έχουν περικοπεί στο 75 τοις εκατό.
2. Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας θα πρέπει να αξιολογηθούν σε ένα πλαίσιο αξιολόγησης κεντρικά καθορισμένο που θα συσταθεί το Σεπτέμβριο του 2013 πριν από την ανακατανομή σε νέες θέσεις ή εξόδου(αν αποτύχουν να ανακατανεμηθούν).
3. Συμφωνία για ελάχιστους μηνιαίους στόχους σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που θα είναι συνεχώς στο πρόγραμμα κινητικότητας μέχρι να οδηγηθούν στην έξοδο από το δημόσιο τομέα (Ιούλιος 2013).
4. Καθιέρωση ελάχιστων τριμηνιαίων στόχων για το πρόγραμμα κινητικότητας του 2014 (Σεπτέμβριος 2013).
5. Μετακύλιση των στόχων εξόδου στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, και διατήρηση της προγραμματισμένης συμφωνίας για τις εξόδους. Για την υποστήριξη του αθροιστικού στόχου των εξόδων, 4000, ως το τέλος του 2013, οι αρχές θα επιταχύνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πειθαρχικών υποθέσεων και την περαιτέρω αξιολόγηση των άλλων φορέων .
6. Συμπληρώστε τις αξιολογήσεις (οργανογράμματα) για 400.000 θέσεις της γενικής κυβέρνησης έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς και την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης τους ως το τέλος του έτους .
7. Οι αρχές[3] θα αναζητήσουν στρατηγικό σχεδιασμό για τη διαχείριση της διαδικασίας μεταρρύθμισης. Για το σκοπό αυτό ,
Ι. θα εγκρίνει διετές σχέδιο στρατηγικής και δράσης για τη διοικητική μεταρρύθμιση, το όραμα, τους στόχους, τις αρμοδιότητες και τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων της μεταρρύθμισης (Σεπτέμβριος 2013).
II. θα προετοιμάσει ένα σχέδιο επικοινωνίας στρατηγικής της μεταρρύθμισης που θα απευθύνεται στη διοίκηση, στους κύριους ενδιαφερόμενους και τους πολίτες (Σεπτέμβριος 2013).
8. Για να προωθηθεί η αποτελεσματική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με την κινητικότητα και το σύστημα εξόδου, οι αρχές θα:
i. προετοιμάσουν ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης που θα εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τον Ιούλιο του 2013, συμπεριλαμβανομένης και ενός σαφούς και ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος για διαρθρωτικές αξιολογήσεις και ολοκλήρωσης των προγραμμάτων στελέχωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που θέτει η GRC.
Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα πρέπει να καλύπτει πλήρως όλους τους δημόσιους φορείς ξεχωριστά.
II. ολοκλήρωση σχεδίων στελέχωσης για όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, που θα εγκριθούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης σταδιακά και το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2013. Τα σχέδια στελέχωσης με τις αντίστοιχες νομικές πράξεις τους για κάθε φορέα να υλοποιηθούν εντός τριών μηνών μετά την έγκρισή τους από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
III. συνδέστε την εφαρμογή της Πολιτικής Συνοχής (ΕΣΠΑ) με την αξιολόγηση των δομών και της στελέχωσης και θα επιδιώκεται αυτό κατά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων(Συνεχής)
ίν. να εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης το καθεστώς κινητικότητας σε όλη την διοίκηση , με κοινές κατευθυντήριες γραμμές μέχρι τον Αύγουστο του 2013 για να εξασφαλιστεί η συνεπής και αποτελεσματική λειτουργία. Οι Ανθρώπινο Πόροι (HR), οι λειτουργίες και τα ανώτερα διοικητικά στελέχη σε όλες τις διοικήσεις πρέπει να υπαχθούν κάτω από αυτά τα κοινά συντονισμένα πλαίσια ,τους στόχους και τις κατευθυντήριες γραμμές.
V. να αναπτύξει τα απαραίτητα εργαλεία για τη λειτουργία του καθεστώτος κινητικότητας (Σεπτέμβριος2013). Αυτό θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για τη διαχείριση του προσωπικού, επιτροπές για την επιλογή του προσωπικού, μια βάση δεδομένων για τη διαχείριση των ανοικτών θέσεων εντός της διοίκησης, λεπτομερής διαδικασία, πακέτο αποχώρησης. Αυτά τα εργαλεία ανακοινώνονται σε όλη την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.
vi. να ολοκληρώσετε την αξιολόγηση των μεμονωμένων εργαζομένων για το σκοπό αυτό, το σύστημα της κινητικότητας (Δεκέμβριος 2013).
9. Καθιέρωση ενός μόνιμου, συνεχούς, σύστηματος ατομικών αξιολογήσεων. Ο πρώτος γύρος να ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2014.
I. Εάν η εκτίμηση (που πρέπει να παρέχονται στο ΕΚ / ΔΝΤ / ΕΚΤ σε μηνιαία βάση) σε οποιοδήποτε σημείο δείχνει ότι οι εξελίξεις στην απασχόληση και τα σχέδια δεν είναι πλέον σε καλό δρόμο για την επίτευξη των συγκεντρωτικών μας στόχων, οι αρχές δεσμεύονται να μειώσουν την αναλογία 1:1 προσλήψεις για τις εξόδους αναφέρονται στο (Ι.) (συνεχής, μηνιαία).
III. Για όλες τις άλλες εξόδους εκτός εκείνων που αναφέρονται στο (Ι.), η αναλογία προσλήψεων θα παραμείνει 1:5, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα (σε συνεχή βάση).
ίν. Μέχρι τον Ιούλιο του 2013 οι Αρχές θα καθορίσει λεπτομερή σχέδια προσλήψεων για το 2013, σε διαβούλευση με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ. Β. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με την κατάρτιση του ετήσιου προϋπολογισμού και του ΜΠΔΣ, το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει λεπτομερή σχέδια προσλήψεων για το 2014, σε διαβούλευση με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ
vi. Αναφέρετε τα προσλήψεων σχέδια για ΑΣΕΠ με τουλάχιστον μία προειδοποίηση έξι μηνών σε σχέση με το επιθυμητή διαδικασία πρόσληψης, έτσι ώστε να επιτρέπει το σωστό σχεδιασμό και ότι οι επιλογές μπορούν να πραγματοποιηθούν με τα υψηλότερα πρότυπα, συμβατές με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Εξασφαλίστε επαρκή προϋπολογισμό, έτσι ώστε σύγχρονες μέθοδοι να χρησιμοποιούνται από το ΑΣΕΠ για τις επιλογές, μεταξύ άλλων μέσω μιας ικανότητας προσέγγιση (σε συνεχή βάση).
10. Οι ελληνικές αρχές θα παράσχουν πλήρη και επικαιροποιημένη εικόνα των δημοσίων υπαλλήλων. Κατά συνέπεια, θα : δημοσιεύει σε μηνιαία βάση, στοιχεία για την πλήρη απασχόληση στο δημόσιο τομέα και τους συμβασιούχους, τον αριθμό των εργαζομένων στο πρόγραμμα κινητικότητας, τον αριθμό των εξόδων και τον αριθμό των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων στα διάφορα στάδια(Μηνιαία)
II. καταγραφή όλων των εργαζόμενων στη βάση δεδομένων απογραφής μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013
11.
II. Εάν η εκτίμηση (που πρέπει να παρέχεται στο ΕΚ / ΔΝΤ / ΕΚΤ σε μηνιαία βάση) σε οποιοδήποτε σημείο φαίνεται πως οι εξελίξεις στην απασχόληση και τα σχέδια πρόσληψης δεν είναι πλέον σε καλό δρόμο για την επίτευξη των συγκεντρωτικών μας στόχων, οι αρχές δεσμεύονται να μειώσουν την αναλογία προσλήψεων 1:1 για τις εξόδους(συνεχής).
III. Για όλες τις άλλες εξόδους εκτός εκείνων που αναφέρονται στο (Ι.), η αναλογία προσλήψεων θα παραμείνει 1:5, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα (σε συνεχή βάση).
ίν. Μέχρι τον Ιούλιο του 2013 οι Αρχές θα καθορίσουν λεπτομερή σχέδια προσλήψεων για το 2013, σε διαβούλευση με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ.
Β. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με την κατάρτιση του ετήσιου προϋπολογισμού και του ΜΠΔΣ, το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει λεπτομερή σχέδια προσλήψεων για το 2014, σε διαβούλευση με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ
vi. Σχέδια προσλήψεων στον ΑΣΕΠ με τουλάχιστον μία προειδοποίηση έξι μηνών σε σχέση με την επιθυμητή διαδικασία πρόσληψης, έτσι ώστε να επιτραπεί ο σωστός σχεδιασμός και ότι οι επιλογές μπορούν να να πραγματοποιηθεί με τα υψηλότερα πρότυπα, συμβατές με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Εξασφαλίστε επαρκή προϋπολογισμό, έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι από τον ΑΣΕΠ
σελ.214
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Περί υποχρεωτικής αποχώρησης (ενδεικτικός στόχος)
24. Ορισμός: Οι μισθωτοί που τίθενται σε καθεστώς υποχρεωτικών εξόδων προς τον ιδιωτικό τομέα θα προέρχονται από εκείνους που: (i) απασχολούνται σ τη γενική κυβέρνηση (ορισμός ΕΣΟΛ 95) με μόνιμη σύμβαση εργασίας ή με σύμβαση αορίστου χρόνου και (ii) δεν έχουν το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης κατά τα επόμενα 3 χρόνια. Υποχρεωτική έξοδος σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θα αποχωρήσει από το δημόσιο τομέα, σε ακούσια βάση, αλλά εξέρχεται προς το πρόγραμμα κινητικότητας του ιδιωτικού τομέα. Οι υποχρεωτικές έξοδοι δεν δικαιούνται αποζημίωση λόγω απόλυσης ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αποζημίωσης (εφόσον δεν προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία). Στον αριθμό των υποχρεωτικών εξόδων θα συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που αφήνουν το δημόσιο τομέα επειδή ο φορέας στον οποίο ανήκουν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ ή ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης πριν από την εν λόγω ιδιωτικοποίηση. Περαιτέρω, οι εργαζόμενοι που αποχωρούν από το δημόσιο τομέα για να αντικατασταθούν από outsourcing δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να αντικατασταθούν στο πλαίσιο της 1:1 πρόσληψης. Όσοι μπουν στο καθεστώς των υποχρεωτικών εξόδων δεν θα μπορούν να εκμισθώνονται εκ νέου στο δημόσιο τομέα, εκτός αν γίνει διαμέσου μιας αξιοκρατικής διαδικασίας επιλογής από το ΑΣΕΠ, ανοιχτή σε εξωτερικούς υποψηφίους.
Για τους εισερχόμενους στο πρόγραμμα κινητικότητας στο μέλλον(Ενδεικτικός στόχος)
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
25. Ορισμός: Οι μισθωτοί που υπολογίζονται στα πλαίσια επίτευξης αυτού του στόχου δεν πρέπει να ανήκουν σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης κατά τα επόμενα τρία χρόνια και οκτώ μήνες, και επίσης να πληρούν τα κριτήρια του καθορισμού των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα κινητικότητας . Θα παραμείνουν στο σύστημα μέχρι να βγουν από το δημόσιο τομέα μετά από το ανώτατο όριο των οκτώ μηνών. Μετά την 1 Απριλίου του 2014, αν όλοι οι στόχοι των προαναφερθεισών εξόδων έχουν επιτευχθεί , το minimum του ελάχιστου προσωπικού θα πρέπει να προσαρμοστεί προς τα κάτω από τυχόν πρόσθετες εξόδους πάνω από τον αθροιστικό στόχο που έχει τεθεί για τα τέλη Μαρτίου του 2014 από άλλες επιλέξιμες πηγές.
Λ. εισερχόμενους στο πρόγραμμα κινητικότητας (Ενδεικτικός Στόχος)
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ
26. Ορισμός: Οι μισθωτοί που κρίνονται ως μεταφερόμενοι προς το σύστημα κινητικότητας θα προέρχονται από εκείνους που χρησιμοποιούνται από τη γενική κυβέρνηση (ορισμός ΕΣΟΛ 95), με μόνιμη σύμβαση εργασίας ή με σύμβαση αορίστου χρόνου. Η είσοδος στην κινητικότητα του εργατικού δυναμικού ορίζεται από την πληρωμή του εργαζομένου η οποία μειώνεται στο 75 τοις εκατό των αποδοχών στην περίπτωση της «διαθεσιμότητας», ή το ένα τρίτο των αποδοχών στην περίπτωση της «Πειθαρχικής ποινής». Δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που ανήκουν σε φορείς που βρίσκονται στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ ή αποτελούν μέρος ενός φορέα προς αναδιάρθρωση νωρίτερα από την εν λόγω ιδιωτικοποίηση.
27. Υποστηρικτικό υλικό.
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα υποβάλει έκθεση σε μηνιαία βάση (15 μέρες μετά τη λήξη κάθε μήνα) για το πρόγραμμα κινητικότητας για τους νεοεισερχόμενους (αριθμός, φορέα που προηγουμένως ανήκε, λόγο εισόδου, αριθμό των συμμετεχόντων που θα οδηγηθούν στην υποχρεωτική αποχώρηση) και τις αποχωρήσεις (αριθμός, λόγοι για την αποχώρηση, νέο φορέα που μεταφέρεται ή εξόδου), και το απόθεμα των εργαζομένων που ισχύει σήμερα στο σύστημα (ομαδοποιούνται ανάλογα με τους μήνες από την είσοδό τους). Περαιτέρω, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα αναφέρει σε μηνιαία έκθεση (15 ημέρες μετά το κλείσιμο του μήνα) τις εξόδους, τον αριθμό, το γενικό κρατικό φορέα που προήλθε , το λόγο εξόδου, αν υπάρχουν. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα υποβάλει έκθεση σε μηνιαία βάση (15 ημέρες μετά το κλείσιμο του μήνα), το απόθεμα των υπαλλήλων της γενικής κυβέρνησης, όπως ορίζεται στη Βάση Δεδομένων Απογραφής.