Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε παραδοσιακά τα αβγά μας.
Ας δούμε όμως μερικά μικρά μυστικά για να έχουμε τέλειο αποτέλεσμα
1. Κατ' αρχάς προσέχουμε τι αβγά επιλέγουμε. Προτιμήστε τα αυγά να μην είναι ολόφρεσκα αλλά τουλάχιστον μιας εβδομάδας
2. Τα καφέ αβγά προσφέρουν πιο βαθύ κόκκινο χρώμα ενώ τα λευκά είναι προτιμότερα για τα υπόλοιπα χρώματα καθώς και για τα αυγά που διακοσμούμε με φύλλα φυτών.
3. Αφήνουμε τα αβγά τουλάχιστον μια ώρα έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Καθαρίζουμε την επιφάνεια των αβγών με ξύδι.
5. Τοποθετούμε μόνο μια στρώση αβγών στην κατσαρόλα μας. Όταν το νερό πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τα αβγά περίπου 10-12 λεπτά. Μην τα βράσετε περισσότερο γιατί γίνονται πολύ σφιχτά και δύσπεπτα.
6. Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής όταν χρησιμοποιούμε έτοιμη βαφή. Άλλες απαιτούν μόλις 3 λεπτά και άλλες περισσότερη ώρα. Το μυστικό για βαμμένα αβγά χωρίς σημάδια, δεν είναι στην τεχνική τόσο όσο στην ποιότητα της βαφής.
7. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια γυαλίστε τα καλά με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία