Υλικά για τη μερέντα:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100γρ κουβερτούρα
150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας άχνη κοσκινισμένη
4 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κούπα αλεσμένο φουντούκι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σεένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη ζάχαρη, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα.
Τέλος, βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ.
Μόλις κρυώσει τη βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου. Μόλις πήξει είναι έτοιμη να την γευτεί όλη η οικογένεια.