ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

8/5/14

Ελλάδα: η χειρότερη εκπαίδευση της Ευρώπης!

Καταρρίπτεται ο μύθος: Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη εκπαίδευση της Ευρώπης

Τελευταία και... καταϊδρωμένη έρχεται η Ελλάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα της εκπαίδευσης και του γνωστικού επιπέδου των μαθητών της χώρας.
Μάλιστα η ελληνική εκπαίδευση κινείται άμεσα σε χώρες του υπόλοιπου κόσμου που χαρακτηρίζονται ως «αναδυόμενες» οικονομίες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία!
Συγκεκριμένα, ο Βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson ανέθεσε στο περιοδικό Economist τη συγκεκριμένη μελέτη η οποία έπρεπε να αναδείξει τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου. Η συγκεκριμένη έρευνα, βέβαια, βασίστηκε στις επιδόσεις των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που προκύπτουν από τα pisa tests (τεστ συνήθως σε μαθηματικά προβλήματα ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών χωρών).

Η Ελλάδα, που μέχρι στιγμής επικρατούσε ο μύθος του ανωτέρου εκπαιδευτικού συστήματος και του υψυλού επιπέδου των μαθητών, ήρθε τελευταία στην Ευρώπη, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται δίπλα σε χώρες αναπτυσσόμενες μεν, αλλά και με μακρύ δρόμο ακόμη δε, όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Pearsdon, John Fallon, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην οικονομική κατάσταση μιας χώρας και στο εκπαιδευτικό της σύστημα.

Πρώτη στον κατάλογο των χωρών με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο έρχεται η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με την έκθεση η μεγάλη άνοδος των Ασιατικών χωρών στον εκπαιδευτικό τομέα οφείλεται στην στενή συνεργασία οικογένειας, μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και στον σεβασμό που τρέφουν σε αυτές τις χώρες για τους εκπαιδευτικούς.

Η Βρετανία καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η Φινλανδία, που επί χρόνια είχε την πρωτιά, έχει εκτοπιστεί στην πέμπτη θέση διεθνώς.
Έκπληξη αποτελεί η άνοδος της Πολωνίας που όπως δείχνει η κατάταξή της στην δέκατη θέση παγκοσμίως έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο στο εκπαιδευτικό της σύστημα μετά το τέλος του κομμουνισμού στη χώρα!

Δείτε την κατάταξη των 20 πρώτων χωρών με βάση το εκπαιδευτικό τους σύστημα:
 1. Νότια Κορέα
 2. Ιαπωνία
 3. Σιγκαπούρη
 4. Χονγκ Κονγκ
 5. Φινλανδία
 6. Βρετανία
 7. Καναδάς
 8. Ολλανδία
 9. Ιρλανδία
 10. Πολωνία
 11. Δανία
 12. Γερμανία
 13. Ρωσία
 14. ΗΠΑ
 15. Αυστραλία
 16. Νέα Ζηλανδία
 17. Ισραήλ
 18. Βέλγιο
 19. Δημοκρατία της Τσεχίας
 20. Ελβετία

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger