Φτιάξε μόνος σου παραβάν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
/Images/Articles/a.jpg
/Images/Articles/b.jpg
/Images/Articles/c.jpg
/Images/Articles/d.jpg
/Images/Articles/Παραβάν.jpg
Οι πιο όμορφες γωνιές σε ένα σπίτι είναι αυτές που έχουν την προσωπική υπογραφή του ιδιοκτήτη! Όπως και σε προηγούμενα άρθρα, έτσι και τώρα, θα δούμε  μια απλή κατασκευή που θα  δώσει στο σπίτι σας κάτι από το δικό σας στυλ! Ένα παραβάν, εύκολο στην υλοποίηση, που θα στολίσει εντυπωσιακά ένα από τα δωμάτια του σπιτιού σας!

Ας ξεκινήσουμε με τα πρώτα απλά βήματα:
Σε ένα σημείο του σπιτιού, ακόμη καλύτερα της αποθήκης, στρώστε εφημερίδες  και συγκεντρώστε τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε: Ένα μέτρο, εννέα μεντεσέδες, τέσσερεις τάβλες (30x150εκ.), ένα ρολάκι βαψίματος (προτιμήστε αυτό που έχει υφή σαν σφουγγάρι), ένα τρυπάνι χειρός, ένα κιλό ρεπουλίνη νερού και μια κόλα σε μορφή spray.

Η επίσκεψη στον ξυλουργό της γειτονιά σας είναι απαραίτητη. Θα σας προμηθεύσει με το κατάλληλο-οικονομικό ξύλο στις σωστές διαστάσεις (εικόνα 1).

Τοποθετείστε τις τάβλες πάνω στις εφημερίδες και βάψτε, ακολουθώντας τις  υποδείξεις της συσκευασίας, με τη ρεπουλίνη νερού στο χρώμα που έχετε επιλέξει. Ένα δεύτερο χέρι είναι απαραίτητο για ένα πιο φινιρισμένο αποτέλεσμα (εικόνα 2).

Βάλτε τις τάβλες σε ένα σταθερό σημείο που σας βολεύει και σημαδέψτε  στη μεγάλη διάσταση 3 σημεία. Τα δύο θα είναι 15εκ. από τις δύο άκρες και το ένα ακριβώς στο μέσο (εικόνα 3).

Στα σημεία αυτά ενώνετε τις τάβλες με τους μεντεσέδες με τη βοήθεια ενός τρυπανιού χειρός (εικόνα 4).

Δοκιμάζετε να στηρίξετε όρθιο το παραβάν δίνοντας κλίση σε κάθε τάβλα χωριστά.
Επιλέξτε από τα άλμπουμ σας φωτογραφίες που σας αρέσουν με εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας ή με τοπία. Ψεκάστε και εφαρμόστε τις στο παραβάν.

Θαυμάστε το αποτέλεσμα σας! (εικόνα 5)

Tips:

1. Ανάλογο αποτέλεσμα μπορείτε να επιτύχετε και με σελίδες από περιοδικά, αντί φωτογραφιών.

2. Αφήστε τον ξυλουργό να σας προτείνει εναλλακτικές λύσεις για το ξύλο που θα χρησιμοποιήσετε και μη διστάσετε να επιλέξετε ακόμη και ένα προϊόν τεχνολογίας ξύλου π.χ. μοριοσανίδα, αν ο ξυλουργός σας διαβεβαιώνει ότι είναι κατάλληλο για εσωτερικό χώρο.

3. Αν η εικόνα του ξύλου σας ικανοποιεί , περάστε το μόνο ένα βερνίκι.

4. Μην επιχειρήσετε να κάνετε κάθε φύλο του παραβάν διαφορετικό χρώμα… Less is more!  Ένα «φλύαρο» αντικείμενο σύντομα θα σας κουράσει!

5. Πάρτε το χρόνο σας! Δείτε το πιο πολύ σαν διασκέδαση και μην πιεστείτε να τελειώσετε το παραβάν σε μια μέρα!


Κυριακίδου Έλσα
Designer


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)