Οι καλύτερες ταινίες του καλοκαιριού 2014

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Οι καλύτερες ταινίες του φετινού καλοκαίριου

Στα όρια του αύριο


Βασισμένη στο εφηβικό anime ανάγνωσμα “All you need is kill”, η ταινία “Edge of Tomorrow” (Στα όρια του αύριο) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν βρίσκει τον Τομ Κρουζ και την Έμιλι Μπλαντ στο κοντινό μέλλον να τα βάζουν με μια εξωγήινη ράτσα. Σε αυτή την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, ο Κρουζ υποδύεται τον Μπιλ Κέιτζ, έναν πολιτικό υπάλληλο του στρατού που αναγκάζεται να πολεμήσει, αλλά σκοτώνεται στη μάχη και ξαναζεί την ίδια ημέρα και πάλι την ίδια μέρα… μέχρι να αλλάξει τη μοίρα του ίδιου και του κόσμου. Το σενάριο έχει γράψει ο Κρίστοφερ ΜακΚουόρι (Συνήθεις Ύποπτοι). Από το τρέιλερ καταλαβαίνουμε πως πρόκειται περί φιλόδοξης υπερπαραγωγής και πιθανότατα, ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters του καλοκαιριού. Προβολή στην Ελλάδα: από τις 5 Ιουνίου.





Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου


Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου (19 Ιουνίου) είναι η βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ ταινία για χάρη της οποίας είχε κλείσει το λιμάνι των Χανίων ένα χρόνο πριν. Πρόκειται για ένα εστέτ θρίλερ με τους Viggo Mortensen και Kristen Dunst ως ζευγάρι τουριστών που δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Πάντα με φόντο Ακρόπολη, Χανιά και άλλα ωραία και φωτογενή μέρη της πατρίδας μας.





Ηρακλής

Εξίσου tour στην ελληνική επικράτεια, υπό μια έννοια, κάνουμε και μέσω του Ηρακλή (24 Ιουλίου) με τον Dwayne Johnson να είναι πειστικός στον ρόλο, την Irina Shayk να κάνει την οθόνη να λαμποκοπά όποτε εμφανίζεται και το γεγονός ότι βασίζεται σε αξιοπρεπές graphic novel να κάνει το όλο θέμα λιγότερο γραφικό από ότι φαντάζεσαι.





 Transformers 4

Καλοκαίρι χωρίς καταιγισμό από blockbuster είναι σαν αγάπη δίχως πείσματα. Δεν έχει νοστιμάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείτε τα πάντα. Μέχρι δηλαδή και το Σαμποτάζ (19 Ιουνίου) με τον Arnold Schwarzenegger ως 'αρχηγό της καλύτερης ομάδας δίωξης ναρκωτικών του πλανήτη'. Προτιμήστε να ξεκινήσετε την 'δίαιτα' σας με το Transformers 4 (26 Ιουνίου) το οποίο είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε. Με την εξαίρεση ότι διαθέτει καινούργιο πρωταγωνιστή (Mark Wahlberg), νέα 'Megan Fox' (Nicola Peltz) και καινούργια ρομπότ-δεινόσαυρους. Tα μόνο που μπορούν να μας βοηθήσουν να γλιτώσουμε ως είδος τον αφανισμό.





Ο πλανήτης των πιθήκων: Η Αυγή


Ένας αφανισμός που έχει ήδη συμβεί στο εξαιρετικό 'Ο πλανήτης των πιθήκων: Η Αυγή' (17 Ioυλίου). Ή, για την ακρίβεια, έχει σχεδόν ήδη συμβεί με τον Καίσαρα (σ.σ. τον υποδύεται ο εξωφρενικά ταλαντούχος Andy Serkis που έκανε και το χόμπιτ) και τους γενετικά εξελιγμένους πιθήκους του να φαίνονται έτοιμοι να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησε ο φονικός ιός.



Expendables 3


Η συνέχεια περιλαμβάνει ένα μικρό -σχεδόν αναγκαστικό- διάλειμμα επιστροφής στα 80s με το τρίτο μέρος των Expendables του Sylvester Stallone να κυκλοφορεί στις 21 Αυγούστου. Αυτή τη φορά με την προσθήκη των Antonio Banderas, Wesley Snipes, Mel Gibson και Harrison Ford στο μείγμα, έτσι για να μην βαριόμαστε.



Jupiter Ascending


Αν και όλα τα λεφτά αναμένεται να είναι ο επικός επίλογος του καλοκαιριού, δηλαδή το υπερ-φιλόδοξο sci fi Jupiter Ascending (28 Αυγούστου) των αδελφών Wachowski (ή μάλλον αδελφού και αδελφής αφού ο ένας έγινε γυναίκα) με την Mila Kunis ως καθαρίστρια τουαλέτων και τον Channing Tatum ως μεταλλαγμένο κυνηγό με μυτερά αυτιά που την κυνηγά. Μια ταινία με τόσο παρανοϊκή πλοκή που ή θα καταλήξει να είναι αριστούργημα ή μεγάλη πατάτα.



Fading Gigolo


Διπλή παρουσία θα έχει φέτος ο 78χρονος σκηνοθέτης αφού όχι μόνο πρωταγωνιστεί ως νταβατζής στο Fading Gigolo (3 Ιουλίου) του φίλου του John Torturro αλλά επίσης μας σερβίρει στις 28 Αυγούστου το αιθέριο Magic in the Moonlight. Στην πρώτη περίπτωση 'κράχτης' είναι η ερωτική σκηνή ανάμεσα στις Sharon Stone και Sofia Vergara. Στην δεύτερη το γεγονός ότι τα γυρίσματα έχουν γίνει στη νότια Γαλλία και ότι -πέρα από τον Colin Firth- πρωταγωνιστεί η 'όμορφη σαν πορσελάνινη κούκλα' Emma Stone.



Magic in the Moonlight




22 Jump Street


Οι κωμωδίες είναι επικίνδυνη υπόθεση για τα Χολιγουντιανά στούντιο. Από την άποψη ότι σπάνια σου προκύπτει διαμάντι. Για αυτό και αποφεύγουν να τις φτιάξουν. Απόδειξη ότι το φετινό καλοκαίρι υπάρχουν δυο μόνο σχετικές κυκλοφορίες. Συγκεκριμένα το σίκουελ στο 21 Jump Street (07 Αυγούστου) που είναι ακριβώς όπως το φαντάζεστε. Πιο φανταχτερό, πιο φασαριόζικο, πιο ηλίθιο.



Sex Tape


Και, κυρίως, το Sex Tape της Cameron Diaz που κυκλοφορεί 21 Αυγούστου και το οποίο φιλοδοξεί να μάθει στα ζευγάρια εκεί έξω τι μπορεί να συμβεί αν γυρίσουν ένα sex tape και μετά το χάσουν. Ή, ακόμη χειρότερα, το ανεβάσουν στο cloud.



Constantine 


Καλώς ήρθατε στο Ravenscar, όπου ο ασυνήθιστος ντετέκτιβ Τζον Κόνσταντιν κυνηγά δαίμονες και λύνει υπερφυσικά φαινόμενα. Το τρέιλερ της ταινίας μας δείχνει εξαρχής το “υπερφυσικό” του πράγματος, αλλά και την άνεση του Ματ Ράιαν που υποδύεται τον κεντρικό ρόλο. Ο παραγωγός Ντέιβιντ Γκόγιερ (Batman Begins, The Dark Knight Rises) και ο σκηνοθέτης Νηλ Μάρσαλ (Game of Thrones, The Descent) έχουν αναλάβει να μας προσφέρουν ένα σκοτεινό θρίλερ που αποδεικνύει πως το να πολεμάς το κακό είναι, αν η τι άλλο, μια συναρπαστική δουλειά. Συμπρωταγωνιστούν οι Λούσι Γκρίφιθς, Χάρονλντ Περόν και Τσαρλς Χάφορντ. Προβολή στην Ελλάδα: Σεπτέμβριος.




Rage


Δυναμικό comeback του ταλαντούχου Νίκολας Κέιτζ στο θρίλερ “Rage”. Η ταινία στηρίζεται στο αξίωμα ότι «κανένα παιδί δεν πρέπει να πληρώνει για τις αμαρτίες του πατέρα του». Και όταν αυτό συμβαίνει με την κόρη του, ο Πολ Μαγκουάιρ (Νίκολας Κέιτζ), ένας φαινομενικά φιλήσυχος πολίτης και επιχειρηματίας, γίνεται έξαλλος. Και οργισμένος. Πολύ οργισμένος. Και αρχίζει να κυνηγά τους κακούς, σε ένα αγωνιώδες θρίλερ γεμάτο δράση, πιστολίδι και φυσικά… πολλή οργή. Συμπρωταγωνιστούν Ραχήλ Νίκολς, Μαξ Ράιαν, Μάικλ Μακγκρέιντι, Πήτερ Στόρμαρ και ο παλαίμαχος Ντάνι Γκλόβερ.




Δείτε τις καλύτερες καλοκαιρινές ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών εδώ.

Δείτε online ταινίες εδώ.
Περισσότερα θέματα για κινηματογράφο εδώ.
Περισσότερα καλοκαιρινά αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)