Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ light (μεγάλο)
- 250 ml γάλα φρέσκο light
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τα γάλατα και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπωλ (2 lt) και τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου (μέχρι να αρχίσει να κάνει κρυστάλλους το γάλα μας).
- Χτυπάμε με το μίξερ για 4-5 λεπτά. Το γάλα γίνεται πηχτή κρέμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Ξαναβάζουμε το μπωλ στην κατάψυξη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποιώ απλή ζάχαρη. Ίσως και με καστανή ζάχαρη ή με ζαχαρίνη να γίνεται καλό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι από το αγαπημένο σας ποτό για επιπλέον άρωμα.
Tο "μυστικό" ειναι να ειναι ολα πολυ κρύα... παγωμένο γαλα, μπωλ, μίξερ, ταπεράκι που θα το βαλεις, δυνατή καταψυξη. Να μένει συνεχεια παγωμένο.
Tο "μυστικό" ειναι να ειναι ολα πολυ κρύα... παγωμένο γαλα, μπωλ, μίξερ, ταπεράκι που θα το βαλεις, δυνατή καταψυξη. Να μένει συνεχεια παγωμένο.