Οι πιο φιλόξενες και αφιλόξενες πόλεις στον κόσμο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler αποφάσισαν

Τι κοινό μπορεί να έχουν η Μελβούρνη και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας; Οι αναγνώστες του δημοφιλούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler δίνουν την απάντηση, δίνοντας και στις δυο πόλεις τον τίτλο της πιο φιλόξενης στον κόσμο.

Από την άλλη το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής δεν είχε την ίδια τύχη, αφού φιγουράρει πρώτο στη λίστα με τις πιο αφιλόξενες πόλεις του κόσμου.



Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα, δεν αποκαλεί έκπληξη η πρώτη θέση της Μελβούρνης, αφού οι αναγνώστες την χαρακτηρίζουν χαλαρή πρωτεύουσα, ενώ οι κάτοικοι του Όκλαντ τιμήθηκαν για το χιούμορ τους, αλλά και το σκοπό της ζωής του που είναι φιλοδοξία για επιτυχία.



Μάλιστα, η Αυστραλία κέρδισε έναν ακόμα τίτλο, αφού και το Σίδνεϊ κέρδισε μια θέση στο top 10, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν δυο θέσεις, με τη Savannah και το Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα.

Σύμφωνα με το Conde Nast Traveler ζητήθηκε από τους αναγνώστες να αξιολογήσουν τις πόλεις με μια σειρά κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας, ενώ σημειώνει ότι τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν πάντα τους κατοίκους της περιοχής.



Αυτή είναι η περίπτωση του Πεκίνου, το οποίο είναι έκτο στον κατάλογο με τις πιο αφιλόξενες πόλεις, λόγω της ρύπανσης, της κίνησης και της βρωμιάς στους δρόμους.



Η κινεζική πρωτεύουσα είναι στην ίδια λίστα με το γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας, το Μονακό, τη Φρανκφούρτη, τις Κάννες και το Παρίσι.

Το Γιοχάνεσμπουργκ ονομάστηκε πιο αφιλόξενο, διότι, παρά το γεγονός ότι είναι “μια από τις πιο όμορφες πόλεις”, η ασφάλεια παραμένει μια σοβαρή ανησυχία.

Οι πιο φιλόξενες πόλεις στον κόσμο σύμφωνα με το Conde Nast Traveler:

11. Βουδαπέστη, Ουγγαρία 
9. (ισοπαλία) Σεβίλλη, Ισπανία 
9. (ισοπαλία) Savannah, Georgia 
8. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική 
7. Σιέμ Ριπ, Καμπότζη
5. (ισοπαλία) Σίδνεϊ 
5. (ισοπαλία) Δουβλίνο, Ιρλανδία 
4. Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα 
3. Victoria, BC, Καναδάς 
1. (ισοπαλία) Μελβούρνη
1. (ισοπαλία). Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Οι πιο αφιλόξενες πόλεις στον κόσμο σύμφωνα με το Conde Nast Traveler:

10. Nassau, Μπαχάμες 
9. Μόντε Κάρλο, Μονακό 
8. Μιλάνο, Ιταλία 
7. Φρανκφούρτη, Γερμανία 
6. Πεκίνο 
5. Μασσαλία, Γαλλία 
4. Παρίσι 
3. Μόσχα 
2. Κάννες, Γαλλία 
1. Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική


Περισσότερα θέματα για πόλεις εδώ.

Περισσότερα θέματα για ταξίδια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)