ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

26/3/15

Παλιές πασχαλινές κάρτες μιας άλλης εποχής


Πάσχα 2015!.. Μια ακόμη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, που όσο περνάει ο καιρός αλλοτριώνονται, σβήνουν και χάνονται παλιές και γοητευτικές συνήθειες των ανθρώπων.
Τα παλιότερα χρόνια, τέτοιες ημέρες οι άνθρωποι, εκτός των άλλων Πασχαλινών εθίμων, περιμένανε και τον ταχυδρόμο του χωριού να φέρει κανένα γράμμα ή καμιά πασχαλιάτικη κάρτα κυρίως από ανθρώπους της ξενιτιάς, αλλά και από οικεία πρόσωπα που ήσαν στρατευμένα σε μακρινές περιοχές της Ελλάδας.


Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, τι χαρά αισθανόταν οι άνθρωποι όταν λαμβάνανε γράμματα ή «καρτ-ποστάλ» από διάφορους συγγενείς ή φίλους.
Συγκινούσε πάρα πολύ, αυτού του είδους η επικοινωνία και χαίρονταν οι άνθρωποι όταν δέχονταν τις ευχές με, την ωραία γραφή, την ελληνική γλώσσα και τις όμορφες κάρτες!
Σήμερα, δυστυχώς, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής γραφής, όλα αυτά χάθηκαν!.. Ίσως να μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι άνθρωποι, που εξακολουθούν να σε γοητεύουν με παρόμοιες επιστολές.


Οι καιροί αλλάζουν, η ζωή προχωράει μπροστά, αλλά ευτυχώς υπάρχει η μνήμη που αποθηκεύει τις όμορφες στιγμές και όταν χρειάζεται τις επικαλείται.
Και έτσι κάτι τέτοιες ημέρες θυμόμαστε τα παλιά και νοσταλγούμε με συγκίνηση όλα εκείνα τα ωραία, τα υπέροχα παλιά χρόνια της αθωότητας!
Δείτε παρακάτω μια συλλογή από παλιές Πασχαλινές καρτ ποσταλ.
Δημοσίευση σχολίου

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως από τον δημιουργό της Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε πλούσιο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για να μάθετε Αγγλικά από τον υπολογιστή σας

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Αποστόλη Ζυμβραγάκη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Πλήρης οδηγός ενιαίας εξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας!

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger