Ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας χωρίς να σκεφτούμε τη ζάχαρη, είναι το παστέλι.
Τόσο το μέλι όσο και το σουσάμι θα χαρίσουν και ενέργεια στο παιδί αλλά είναι πλούσιο και σε θρεπτική αξία. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για σπιτικό και υγιεινό παστέλι!
Υλικά
- Μέλι: 2 φλιτζάνια τσαγιού
- Σουσάμι άσπρο: 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
- Σπορέλαιο: ελάχιστο
Οδηγίες
Βάζουμε το σουσάμι σε ταψάκι σε μέτριο φούρνο για 5-10 λεπτά να καβουρδιστεί. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι και το βράζουμε για 3-4 λεπτά. Όταν δέσει το μέλι, ρίχνουμε το σουσάμι, το ανακατεύουμε, το αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και το αδειάζουμε πάνω σε λαδόκολλα,την οποία έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε σε κομματάκια.
Περισσότερες συνταγές εδώ.