Η κέτσαπ είναι η αγαπημένη των μικρών παιδιών. Συνοδευόμενη από τηγανιτές πατάτες είναι ό,τι καλύτερο. Εμείς σας προτείνουμε να τη φτιάξετε σπίτι με αγνά υλικά!
Ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
ΥΛΙΚΑ:
• 1500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες ή μακρουλά ντοματάκια, καθαρισμένα και περασμένα από σίτα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 κούπα μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
• 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
• 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
• 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
• 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό (προαιρετικά)
• 3/4 της κούπας ξύδι εκλεκτό
• 1/4 της κούπας ξύδι balsamico
• 2-3 ξυλάκια κανέλας
• 15 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε μία μεγάλη, ψηλή κατσαρόλα πολτοποιούμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα βάζουμε να βράσουν.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το θυμάρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
• Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα ξύδια με την κανέλα και τα γαρύφαλλα, χωρίς να τα βράσουμε.
• Διατηρώντας τα πάντα ζεστά και πετώντας τα κανελογαρύφαλλα, τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στην κατσαρόλα με την κέτσαπ, δοκιμάζοντας λίγο την κάθε φορά, ώστε να πετύχουμε την οξύτητα που επιθυμούμε.
• Σιγοβράζουμε την κέτσαπ σε χαμηλή φωτιά για 2-2,5 ώρες περίπου ή τόσο ώστε να δέσει καλά η σάλτσα.
• Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει καλά και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Περισσότερες συνταγές εδώ.