ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ |
Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Αισθητικής, καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της πρόληψης και της αποκατάστασης δερματικών προβλημάτων, τη συμπτωματική αποκατάσταση ενδοκρινολογικών προβλημάτων με τη χρήση των ενδεδειγμένων κατά περίπτωση θεραπευτικών μέσων.
Συμβάλλει, τόσο στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών, όσο και στη βελτίωση των ατελειών του προσώπου. Βελτιώνει και καλύπτει αισθητικές βλάβες με εξειδικευμένες τεχνικές επικάλυψης, προσφέροντας υπηρεσίες στο χώρο του θεάματος και της τέχνης. Ενισχύει θετικά την ψυχική ισορροπία του ατόμου.
ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Η διάρκεια σπουδών στο Τμήμα Αισθητικής είναι οκτώ (8) εξάμηνα. Κατά τη διάρκεια των επτά (7) πρώτων εξαμήνων, οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, φροντιστήρια, σεμινάρια, επισκέψεις σε χώρους παραγωγής, σε νοσοκομεία για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων που έχουν σχέση με ακμή, υπερτρίχωση κ.ά.
Επίσης, ο φοιτητής αναλαμβάνει την εκπόνηση εργασιών με έμφαση στη μελέτη περιπτώσεων και στην ομαδική εργασία.
Τα μαθήματα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:
Μαθήματα γενικής υποδομής, μαθήματα ειδικής υποδομής, μαθήματα ειδικότητας, μαθήματα ανθρωπιστικών και καλλιτεχνικών σπουδών. Το όγδοο (8ο) εξάμηνο περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα καθώς και εκπόνηση πτυχιακής εργασίας.
Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε χώρους παραγωγής, εργαστήρια και άλλους χώρους εργασίας της ειδικότητας με σκοπό την εμπέδωση των γνώσεων των προηγούμενων εξαμήνων, την παροχή δυνατότητας ανάπτυξης πρωτοβουλιών καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων και ομαδικής εργασίας.
Τέλος, η πτυχιακή εργασία πριν από τη λήψη του πτυχίου δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να αποκτήσει την εμπειρία μελέτης σε βάθος ενός θέματος της ειδικότητας, είτε με πειραματική, είτε με συνθετική εργασία και με κατάλληλη βιβλιογραφική ανασκόπηση, με έμφαση στην ανάπτυξη των προσωπικών ικανοτήτων του σπουδαστή.
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι απόφοιτοι των Τμημάτων Αισθητικής μπορούν να εργαστούν:
α) ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (Ινστιτούτο),
β) ΣΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Τμήματα Φαρμακευτικής μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.
Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.