Υλικά (Σερβίρει 40)
- 2 Φλ. νερό (χλιαρό)
- 2 κ. γλυκού μαγιά
- 1,5 κ. γλυκού αλάτι (κοφτές)
- 5 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1,5 κ. γλυκού ζάχαρη
- 5,5 Φλ. αλεύρι (μαλακό)
- 5 κ. σούπας σουσάμι
- 1 αυγό
Εκτέλεση συνταγής
Ξεκινάμε ρίχνοντας τη μαγιά σε ένα μεγάλο σκεύος με νερό, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι να γίνει η ζύμη αφράτη και μαλακή.
Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία.
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειασθεί μέχρις ότου να μην κολλάει η ζύμη από τα κριτσίνια στα χέρια μας καθόλου.
Αλείφουμε με λάδι, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να "φουσκώσει" σε σχετικά ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιασθεί (40 περίπου λεπτά).
Κόβουμε προσεκτικά τη ζύμη σε 35-40 ίσα κομμάτια.
Τεντώνουμε μαλακά κάθε κομμάτι ώστε να φτάσει το μήκος 25-30 εκ.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε φούρνο, προθερμασμένο στους 200 C, μέχρι να ροδίσουν.
Τέλος, ενώ είναι ακόμα καυτά από τον φούρνο,αλείφουμε με ελαφρά χτυπημένο αβγό την πάνω πλευρά των κριτσινιών και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι να γίνει η ζύμη αφράτη και μαλακή.
Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία.
Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειασθεί μέχρις ότου να μην κολλάει η ζύμη από τα κριτσίνια στα χέρια μας καθόλου.
Αλείφουμε με λάδι, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να "φουσκώσει" σε σχετικά ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιασθεί (40 περίπου λεπτά).
Κόβουμε προσεκτικά τη ζύμη σε 35-40 ίσα κομμάτια.
Τεντώνουμε μαλακά κάθε κομμάτι ώστε να φτάσει το μήκος 25-30 εκ.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε φούρνο, προθερμασμένο στους 200 C, μέχρι να ροδίσουν.
Τέλος, ενώ είναι ακόμα καυτά από τον φούρνο,αλείφουμε με ελαφρά χτυπημένο αβγό την πάνω πλευρά των κριτσινιών και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Εύκολη συνταγή αρκεί να προσέξουμε στο ψήσιμο!
Περισσότερες συνταγές εδώ.