Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Το γιαούρτι με μέλι και καρύδια είναι ένας αχτύπητος συνδυασμός που θα δικαιώσει την επιλογή σας να τον δοκιμάσετε και στην παγωμένη του εκδοχή.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 2 ασπράδια αβγών
- ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανίλια
- 4 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 5 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να διογκωθεί και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα.
Βήμα 2
Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν σε αυτό.
Βήμα 3
Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το βάζετε να παγώσει. Εάν δεν έχετε, απλώς ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο. Μετά από 1 ώρα, το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε για να μην πιάσει πάγο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια δυο φορές ακόμη, ώστε να γίνει το παγωτό σας αφράτο. Το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
Βήμα 4
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και γαρνίρετε με σιρόπι της επιλογής σας.
Περισσότερες συνταγές εδώ.