Συνταγή για παγωτό ξυλάκι σε διάφορα χρώματα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
pagwta-xylaki-anoigma

Χρόνος προετοιμασίας: 15' Χρόνος μαγειρέματος: 0' Έτοιμο σε: 15' Χρόνος αναμονής: 6 ώρες

Ποιος είπε ότι παγωτό ξυλάκι βρίσκουμε μόνο στο περίπτερο; Αυτά τα πολύχρωμα παγωτά φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα και αρέσουν πολύ τόσο στα παιδιά, όσο και στους μεγάλους.
pagwta-xylaki

Υλικά

  • Παγωτό με σιρόπι φρούτων
  • 1/5 μέρος σιρόπι της αρεσκείας σας (π.χ. βυσσινάδα, πορτοκαλάδα, λεμονάδα) ή σιρόπι από διάφορα γλυκά του κουταλιού
  • 4/5 μέρη νερό ή γάλα ή μίγμα γάλακτος και φρούτων (φράουλα και γάλα, μπανάνα και γάλα, πεπόνι και γάλα κ.ο.)
  • Παγωτό με σοκολατένιο γάλα και μπανάνες
  • 2 ποτήρια γάλα σοκολατούχο
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • 3 μπανάνες

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το παγωτό με σιρόπι φρούτων: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το σιρόπι με το νερό ή το γάλα ή το μίγμα γάλακτος και φρούτων.

Βήμα 2

Μοιράζετε το μίγμα σε κοντά πλαστικά ποτηράκια (του καφέ), τα οποία μεταφέρετε στην κατάψυξη για να παγώσει το παγωτό. Μετά από περίπου 1 ώρα, όταν αρχίσει να παγώνει το παγωτό, βυθίζετε από ένα ξυλάκι σε κάθε ποτηράκι και ξαναβάζετε τα παγωτά στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ακόμα. Πριν σερβίρετε τα παγωτά, τα βγάζετε από την κατάψυξη και κόβετε και αφαιρείτε το πλαστικό.

Βήμα 3

Για το παγωτό με σοκολατένιο γάλα και μπανάνες: Χτυπάτε στο μπλέντερ το σοκολατούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και τις μπανάνες, μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.

Βήμα 4

Μοιράζετε το μίγμα σε πλαστικά ή χάρτινα ποτηράκια και τα βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από περίπου 1 ώρα, όταν το μίγμα αρχίσει να πήζει, βυθίζετε στο κέντρο κάθε ποτηριού από ένα ξυλάκι και ξαναβάζετε τα παγωτά στην κατάψυξη για 4-6 ώρες ακόμα. Πριν σερβίρετε τα παγωτά, τα βγάζετε από την κατάψυξη και κόβετε και αφαιρείτε το πλαστικό.
Tip: Επειδή δύσκολα βρίσκω ξυλάκια, κάθε φορά που αγοράζουμε στο σπίτι παγωτό ξυλάκι του εμπορίου δεν πετάω τα ξυλάκια τους αλλά τα ξεπλένω, τα αφήνω να στεγνώσουν και τα ξαναχρησιμοποιώ για τα δικά μου παγωτά.

Περισσότερες συνταγές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)