Συμβουλές για την αγορά, την εγκατάσταση, τη χρήση και τη συντήρηση των κλιματιστικών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
air-conditionerΜε αφορμή τη μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται αυτό το διάστημα για αγορά κλιματιστικών αλλά και την αυξανόμενη χρήση τους όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία σας εφιστούμε τη προσοχή στα βασικά σημεία που πρέπει να δώσετε προσοχή τόσο κατά την αγορά αλλά και τη χρήση τους.
Κατά την αγορά των κλιματιστικών:
  • Προσέχουμε πάνω στο προϊόν να υπάρχει η σήμανση CE, που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής του δηλώνει ότι αυτό έχει παραχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας των ευρωπαϊκών προτύπων.
  •  Ελέγχουμε αν υπάρχει πινακίδα πάνω στο προϊόν που να φέρει τα στοιχεία του κατασκευαστή (επωνυμία τουλάχιστον), τον τύπο του προϊόντος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του όπως τάση, ισχύ, τύπο ρεύματος τροφοδοσίας.
  • Εξετάζουμε αν το προϊόν συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης και προφύλαξης στα ελληνικά και συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας.
  • Θα πρέπει να φέρουν ετικέτα ενεργειακής σήμανσης, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια που καταναλώνει η συσκευή, τη γενική κατάταξή της με βάση την σε κλίμακα από το Α (πλέον ενεργειακά αποδοτική τάξη) έως το G (λιγότερο ενεργειακά αποδοτική). Θυμόμαστε πάντα ότι μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικούς τύπους συσκευών πριν την τελική επιλογή αγοράς, χρησιμοποιώντας την κλίμακα από το Α έως το G.
  • Φροντίζουμε να εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση του κλιματιστικού μας.

room-air-conditioner_17521_600x450
Κατά την εγκατάσταση
-Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο ο οποίος να αερίζεται επαρκώς και να είναι προστατευμένος από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία
-Η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη
-Ο θερμοστάτης δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά σε λαμπτήρες φωτισμού ή σε απευθείας έκθεση στον ήλιο

Κατά τη χρήση
Η θερμοκρασία του θερμοστάτη να είναι μεταξύ 24 & 26°
Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ρυθμίζεται ποτέ κάτω από τους 22°C
Η συσκευή πρέπει να απενεργοποιείται όταν δε βρίσκεται κανείς στο χώρο, και λίγα λεπτά πριν τον ύπνο
Μη βάζετε το θερμοστάτη σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από την επιθυμητή όταν ανάβετε τη συσκευή. Το δωμάτιο δε ψύχεται γρηγορότερα, απλά σπαταλάτε ενέργεια.

Κατά τη συντήρηση
Τα φίλτρα πρέπει να διατηρούνται πάντα καθαρά (καθαρισμός 1-2 φορές το μήνα)
Η κατάσταση του ψυκτικού υγρού και των σωληνώσεων πρέπει να ελέγχονται συχνά, για να αποφεύγονται τυχόν διαρροές.

Περισσότερα θέματα για την αγορά προϊόντων εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)