10 καφετέριες με υπέροχες αυλές στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ήρθε και πάλι η περίοδος του χρόνου, όπου πολλά καφέ της πόλης, μας συστήνονται ξανά, μέσα από τις υπέροχες αυλές τους! Είτε για ποτό, είτε για ελαφρύ φαγητό, τα παρακάτω στέκια θα δώσουν χρώμα στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ημέρες, προσφέροντας μικρές οάσεις στο κέντρο της Αθήνας.


CabezonΤραπεζάκια πάνω στο χαλίκι, ατμοσφαιρικός φωτισμός, ελληνικά ποτά και νόστιμοι μεζέδες συντροφεύουν τους θαμώνες του Cabezon στο Μεταξουργείο. Οι παρέες τραγουδούν στην όμορφη αυτή αυλή και το όλο σκηνικό δεν μπορεί παρά να θυμίζει απόδραση σε κάποιο ελληνικό νησί.

Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο 



Six Dogs 
Το Six Dogs αποτελεί κλασική επιλογή στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο, οι θαμώνες θα απολαύσουν καφέ ή ποτό, στα χαμηλά ξύλινα τραπεζάκι, μακριά από την φασαρία. Το κλίμα είναι ήρεμο, χαλαρό και ο επισκέπτης θα φανταστεί ότι βρίσκεται σε κάποιο νησί! Συχνά, το καφέ οργανώνει μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι 



T.A.F (The Art Foundation)Το καλλιτεχνικό, και όχι μόνο, στέκι της Αθήνας, αποτελεί ένα μικρό στολίδι και μια νότα ηρεμίας, κοντά στην Ερμού. Το αίθριο-αυλή του T.Α.F. χρονολογείται από το 1870, υποδέχεται τους επισκέπτες με χαλαρή jazz και soul μουσική, ενώ καταφέρνει να συνδυάζει με επιτυχία την τέχνη και την έξοδο.

Νορμανού 5, Μοναστηράκι 





Το τρένο στο ΡουφΜια ανάσα ηρεμίας από το «έντονο» Γκάζι, παρασύρει τους θαμώνες σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό. Οι ανθισμένες πικροδάφνες και τα φωτισμένα βαγόνια του Τρένου, μαζί με τα κοκτέιλς και τα ιδιαίτερα ακούσματα, προσφέρουν στους επισκέπτες στιγμές πραγματικής «απόδρασης».

Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 





Snatch
Το ροκ στέκι του Χαλανδρίου χαρίζει έντονες βραδιές, αλλά τα πρωινά, φορά το άλλο, ήρεμο πρόσωπο. Σε μια πέτρινη μονοκατοικία, λοιπόν, οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, μέσα σε μια πλακόστρωτη αυλή, με ξύλινους πάγκους και χρωματιστά μαξιλάρια.

25Ης Μαρτίου, Χαλάνδρι 



Black Duck Garden Ένας ανοιχτός χώρος στην καρδιά της πόλης, όπου παραμένει ζωντανός ακόμη ο φοίνικας που φύτεψε η Αμαλία, η σύζυγος του Όθωνα, του πρώτου βασιλιά της Ελλάδος. Το Black Duck συστήνει ξανά τον υπέροχο κήπο, σέβεται το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον και προσφέρει προσεγμένο φαγητό και ποτό.

Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος 



ΑυλήΤο στέκι του κέντρου που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Θα την βρείτε κρυμμένη στην εσωτερική αυλή ενός παλιού αθηναικού σπιτιού, να σας θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Μπλε παράθυρα, ξύλινες καρέκλες και ωραιότατα μεζεδάκια με ρακί ή κρασάκι.

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή 


Albadoor 
Μια υπέροχη και καταπράσινη αυλή υποδέχεται τους επισκέπτες, ενώ προσφέρει ένα ήρεμο περιβάλλον για καφέ και ποτό. Το καλοκαίρι θα απολαύσετε προσεγμένα κοκτέιλ, ενώ οι μουσικές επιλογές κινούνται σε ήχους jazz. Επίσης, το Albadoor φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις και άλλα πολιτιστικά events.

Αγίου Ιωάννου & Ασημακοπούλου 3, Αγία Παρασκευή 



 

Ζάχαρη και αλάτι Το στέκι αυτό των Εξαρχείων ξεχωρίζει για τον απλό και αυθόρμητο χαρακτήρα του. Το μωσαϊκό πάτωμα, οι σιδερένιες σκάλες και το ξύλινο παντζούρι στον τοίχο δίνουν την αίσθηση μιας παλιάς αυλής σπιτιού, ενώ το μέρος προσφέρει ευφάνταστα κοκτέιλ και κρασιά, με τη συνοδεία καλού και οικονομικού φαγητού! Επίσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα το bistrot οργανώνει ενδιαφέροντα events, όπως βραδιές πιάνου στο ισόγειο ή βραδιές ελληνικού κινηματογράφου,

Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια 

 

Κεραμείο 
Επιβλητικοί πέτρινοι τοίχοι, χτιστοί καναπέδες με ριχτάρια, λεπτομέρειες που προσδίδουν ξεχωριστό ύφος και όλα αυτά με οικονομικά ποτά και μεζεδάκια. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε σπιτική ρακή και ρακόμελα, με τη συνοδεία jazz και rock μουσικής!

Πλαταιών 27


Περισσότερες προτάσεις για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)