Οι βάφλες είναι πεντανόστιμες ειδικά όταν συνοδεύονται με παγωτό. Εμείς σας έχουμε μία εύκολη συνταγή που μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ:
• 125 γρ. μαργαρίνη
• 80 γρ. ζάχαρη
• 1 φακελάκι βανίλια ή βανιλλοζάχαρη
• 3 αυγά
• 250 γρ. αλεύρι
• ½ κ.γ. baking powder
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• ¼ του λίτρου χλιαρό γάλα
• 125 γρ. μαργαρίνη
• 80 γρ. ζάχαρη
• 1 φακελάκι βανίλια ή βανιλλοζάχαρη
• 3 αυγά
• 250 γρ. αλεύρι
• ½ κ.γ. baking powder
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• ¼ του λίτρου χλιαρό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χωρίζουμε τα αυγά (κρόκο-ασπράδι).
2. Χτυπάμε την ζάχαρη, την μαργαρίνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και το ξύσμα. Τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μίγμα.
5. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μίγμα άλλα ΔΕΝ την χτυπάμε απλά με ένα κουτάλι την ενοποιούμε με το μίγμα.
6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες, τις βάζουμε στην βαφλιέρα και ψήνουμε
7. Σερβίρονται με ζάχαρη άχνη, σπιτική μαρμελάδα άλλα κυρίως με παγωτό.
1. Χωρίζουμε τα αυγά (κρόκο-ασπράδι).
2. Χτυπάμε την ζάχαρη, την μαργαρίνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
3. Προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και το ξύσμα. Τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μίγμα.
5. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μίγμα άλλα ΔΕΝ την χτυπάμε απλά με ένα κουτάλι την ενοποιούμε με το μίγμα.
6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες, τις βάζουμε στην βαφλιέρα και ψήνουμε
7. Σερβίρονται με ζάχαρη άχνη, σπιτική μαρμελάδα άλλα κυρίως με παγωτό.
Περισσότερες συνταγές εδώ.