Τι χρειαζόμαστε:
- 2 - 3 αρκετά ώριμες μπανάνες
- λίγο κρύο γάλα ή νερό (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
- Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις μπανάνες.
- Βάλτε τις σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.
- Όταν έχουν παγώσει αρκετά (έχουν σκληρύνει αλλά να μην είναι και πέτρες) βγάλτε τις απ' την κατάψυξη και αλέστε τις στο μπλέντερ.
- Αν δεν έχετε υπομονή να περιμένετε να αλεστούν μόνες τους, προσθέστε λίγο κρύο νερό ή γάλα για να διευκολύνετε τη διαδικασία.
- Και ιδού! Ποιος περίμενε ότι μόνο ώριμες μπανάνες αρκούν για υπέροχο παγωτό μπανάνα; Απολαύστε παγωτό χωρίς καθόλου τύψεις, σαν να τρώτε φρούτο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε σερβίρετε με κομματάκια σοκολάτας, σπασμένα καρύδια κλπ. για μεγαλύτερη απόλαυση (με αυτό το παγωτό σας παίρνει να γαρνίρετε).
Περισσότερες συνταγές εδώ.