Βρέθηκε μυστικό, αρχαίο τούνελ κάτω από την πόλη Puebla στο Μεξικό

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Μυστικό τούνελ ηλικίας περίπου 500 ετών κατάφεραν να εντοπίσουν οι αρχαιολόγοι κάτω από την  Μεξικάνική πόλη Puebla.

Αφορμή για την εκκίνηση των ερευνών στάθηκαν τα έργα που έγιναν πρόσφατα και ο τοπικός μύθος που έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός μυστικού περάσματος κάτω από την πόλη, ωστόσο οι αρχές πίστευαν ότι επρόκειτο μόνο για ιστορίες που μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά στην αποικιοκρατική πόλη.
Το τούνελ έχει ύψος 7 μέτρα και πλάτος 3 μέτρα, ενώ διαθέτει 4 ξεχωριστές εισόδους, που συνδέουν ίσο αριθμό συνοικιών. Έτσι, το τούνελ συνδέει τις Guadalupe, Fort Loreto, San Jose και την εκκλησία του Los Remedios, όπου οργανώθηκε η άμυνα κατά του Γαλλικού στρατού, που εισέβαλε στην πόλη το 1862.
 
Υπολογίζεται ότι το υπόγειο τούνελ έχει χτιστεί το 1531, όταν και η πόλη είχε χτιστεί, ενώ τώρα ένα μεγάλο τμήμα του έχει καλυφθεί από λάσπη. Μαζί με το τούνελ ανακαλύφθηκε και μια γέφυρα.
Ο δήμαρχος της πόλης έχει συγκεντρώσει περίπου 295.000 δολάρια για την εκσκαφή και τον καθαρισμό των τούνελ, ευελπιστώντας ότι σύντομα θα μετατραπεί σε ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, που θα αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της πόλης.

Η πόλη διαθέτει και άλλα αντίστοιχα τούνελ, καθώς εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την οργάνωση της άμυνας κατά του Γαλλικού στρατού το 1862, ενώ η πόλη διακηρύχθηκε παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο από την Ουνέσκο το 1987.

Περισσότερες ανακαλύψεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)